High Side NMOS anahtarlama

Peak2Peak

Aktif Üye
1660040020598.png

Merhaba şöyle bir devrem var. Bunu anahtarlamam gerekiyor. Bootstraping entegreleri kullladığımda anlık açılıp kapanıyor.
Bu devreyi mikrodenetleyici ile kontrol edeceğim ve istediğim zaman full açık kalmasını istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim.

18607 eklentisine bak

Merhaba şöyle bir devrem var. Bunu anahtarlamam gerekiyor. Bootstraping entegreleri kullladığımda anlık açılıp kapanıyor.
Bu devreyi mikrodenetleyici ile kontrol edeceğim ve istediğim zaman full açık kalmasını istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim.
M1 anahtarlama mosfeti değil mi?
Eğer öyleyse GATE bacağına uygun bir direnç ile MCU'nun dijital pinine bağlarsın ve istediğin gibi aç kapa yaptırırsın.
Arduino için digitalWrite(pin, HIGH) // Açık digitalWrite(pin, LOW) // Kapalı

M1 anahtarlama mosfeti değil mi?
Eğer öyleyse GATE bacağına uygun bir direnç ile MCU'nun dijital pinine bağlarsın ve istediğin gibi aç kapa yaptırırsın.
Arduino için digitalWrite(pin, HIGH) // Açık digitalWrite(pin, LOW) // Kapalı
VGS gerilimini 10V nasıl tutacağım bu şekilde ?

Bu devrede yüke giden voltaj, Gate pinine verdiğin voltajın EN AZ gate eşik voltajı kadar eksiği olacaktır. Gate'e 10 V verirsen, yük 5 V görür. Ayrıca MOSFET hiçbir zaman tam satürasyona ulaşamaz. Yani kısacası anahtarlama için uygun bir devre değil.

Bu devrede yüke giden voltaj, Gate pinine verdiğin voltajın EN AZ gate eşik voltajı kadar eksiği olacaktır. Gate'e 10 V verirsen, yük 5 V görür. Ayrıca MOSFET hiçbir zaman tam satürasyona ulaşamaz. Yani kısacası anahtarlama için uygun bir devre değil.
boostrap entegresi ile anahtarlanacak olan gerilimin üstüne koyarak yapabiliyorum ama kapasitör boşalınca mosfet kapanıyor ama hep açık kalmasını sağlayamıyorum.

Bu devreyi sürekli açık tutmak için v1 den daha yüksek bir gerilime ihtiyaç var. Charge pump mantığı ile kondansatördeki enerji tükenene kadar yapmak mümkün anahtarlaman mümkün olabilir ama sürekli açık tutmak zor. Aşağıdaki simulasyonda 5v a bağlı anahtarı açıp kapayarak bunu gözlemleyebilirsin. Devreyi biraz modifiye ederek Uygun kapasite ile sürekli aç kapa ile kondansatörün hep dolu olmasını dolayısı ile mosfetin iletimde kalmasını sağlayabilirsin.

1660042448803.png

Simulasyon Link

Son düzenleme:
bağımsız 12v besleme ile mosfeti anahtarlayabilirsin.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back