Bende @czorgormez ile benzer düşüncelere sahibim. Okulda iken gördüğüm osiloskop eski 20MHz'lik cihazlardı. Tüplü analog osiloskop , tuşlu fonksiyon jeneratörü. Breadboard'a jumper telleri ile bağlayıp devre yapardık.
Babam banada almıştı sarı multimetreden :)

Aatech diye bir markada gördüm şans eseri. Bana birebir aynı gibi geldi.
Evet AAtech bazı Siglent ürünlerinin (osiloskop ve sinyal jeneratörü) kopyası olarak geliyor. Güç kaynağı ürünlerini bilmiyorum.

Örnek:

1715554475938.png
1715554495042.png

1715554597960.png
1715554614295.png

1715554812926.png

Daha önce de konusu geçmişti:

Son düzenleme:
Evet AAtech bazı Siglent ürünlerinin (osiloskop ve sinyal jeneratörü) kopyası olarak geliyor. Güç kaynağı ürünlerini bilmiyorum.

Örnek:

33605 eklentisine bak 33606 eklentisine bak

33607 eklentisine bak33608 eklentisine bak

33610 eklentisine bak

Daha önce de konusu geçmişti:
AAtech netes'in fason markası. aatech markası altında sinyal jeneratörleri siglent ama güç kaynakları başka bir üreticiden olabilir.

RJ45 sıkma pensesi alacağım.

Elimde yaptığım bir ton kablo var ve elimdeki dandik rj45 sıkma pensesi iş görmüyor.

Kötü kalite sıkma pensem.
41gXvJelsuL._AC_.jpg

10 tane cat6 kablo alsam 1000 TL civarı.
Aşağıdaki penseyi alıp kabloları tekrar sıkacağım, olmadı uçlarını kesip baştan yaparım.

Şu ürünü kullanan bilgi sahibi olan var mı? Alınır mı?

Klein Tools VDV226-005​

5195UY4N22L._AC_SL1000_.jpg

61UstKjVKsL._AC_SL1000_.jpg

71j6-Uv2s7L._AC_SL1000_.jpg

71LUZdPPBxL._AC_SL1000_.jpg
1715564575776.png

Dogan abi almadiysan cok tatli bir fiyati var suan,

Bende çok ucuza aldığım çin malı bir şey var. Ne yalan söyleyeyim penselerin içinden kalitesinden bağımsız en iyi işini yapan pense bu bence. Bu kadar bu penseye vermeye gerek var mı emin değilim yüksük falan olsa uyduruk ile kaliteli arasındaki fark çok daha fazla belli olur ama. Kişisel düşüncem sadece.

Bende çok ucuza aldığım çin malı bir şey var. Ne yalan söyleyeyim penselerin içinden kalitesinden bağımsız en iyi işini yapan pense bu bence. Bu kadar bu penseye vermeye gerek var mı emin değilim yüksük falan olsa uyduruk ile kaliteli arasındaki fark çok daha fazla belli olur ama. Kişisel düşüncem sadece.
Abi sizinle ayni fikirdeyim , ben bunu elektromarketim de 1653 tl ye sepette bekletiyordum. Diger markalardan kullandiklarimiz belli zaman sonra bozuldular. Halbuki yaptigimiz is ayni. Ceviz de kirmiyoruz ki,

Bir de bunun 6 kati fiyatlisi var, taydin abi de ayni marka. Ben ayda bir lazim olur diye aldim. Devamli bu isi yapacak olsam sanirim digerini alirim. Bir de artik herhalde surprizlerden hoslanmamaya basladim.

Ben de elimdeki görece daha ucuzu kullanmaya karar verdim. Devamlı kullanacağım bir şey de değil.

Eldeki çalışmayan kablolarda her bir ucu evirip çevirip 5 er kere daha üzerlerinden geçtim hepsi çalışmaya başladı :yerlereyat1:

RJ45 konnektör için marka model önerebilir misiniz? Yaklaşık 20 senedir RJ45 pensem var ve en az 1000 konnektör sıktım ama kablonun konnektör ucundan çıktığı modeline hiç denk gelmedim. Kablo boyunu ayarlamak ise ciddi sıkıntı. Konnektör çok hoşuma gitti.

RJ45 konnektör için marka model önerebilir misiniz? Yaklaşık 20 senedir RJ45 pensem var ve en az 1000 konnektör sıktım ama kablonun konnektör ucundan çıktığı modeline hiç denk gelmedim. Kablo boyunu ayarlamak ise ciddi sıkıntı. Konnektör çok hoşuma gitti.
Aynı fikirdeyim. Bende de eski bir sıkma pensesi var. Kablonun konnektör ucundan çıktığı kısmı düzgünce kesebilecek bir pense bende almak istiyorum. Yankeski ile iyi olmuyor. Falçatada zor oluyor. Pratik kesecek bir pense lazım.

Aynı fikirdeyim. Bende de eski bir sıkma pensesi var. Kablonun konnektör ucundan çıktığı kısmı düzgünce kesebilecek bir pense bende almak istiyorum. Yankeski ile iyi olmuyor. Falçatada zor oluyor. Pratik kesecek bir pense lazım.
Ben de baktim. Klein Tools'un ki guzel ama cok pahali. Ben de o kadar cok kullanmayacagim icin alternatif bakiyorum. Ya da indirim icin takipteyim , ara ara bakiyorum :)

Ben de baktim. Klein Tools'un ki guzel ama cok pahali. Ben de o kadar cok kullanmayacagim icin alternatif bakiyorum. Ya da indirim icin takipteyim , ara ara bakiyorum :)

Bu pek pahalı sayılmaz. Alınabilir ama kalitesi nasıl bilmiyoruz. Ben kırk yılda bir kullanıyorum. O yüzden çok kaliteli olmasada olur. Sadece işin hakkını versin yeter. Elimdeki dandik sıkma pensesi bile 10 yıldır hizmet ediyor. Artık iyice paslanmaya filan başladı.

@Gokrtl Antalya özelinde Tıp fakültesi tarafındaki Star elektronikte güzel tel keskisi var. Oradan almıştım

Tellerin konnektör ucundan çıktığı sistem ne öyle yav? Kablo o şekilde mi kullanılıyor? Yoksa sıkarken kabloları taşırıyorsun, sıktıktan sonra da konnektöre sıfır olarak kesiyor musun?

@Gokrtl Antalya özelinde Tıp fakültesi tarafındaki Star elektronikte güzel tel keskisi var. Oradan almıştım
Onlara gitmiyorum çok mecbur kalmadıkça. Artık insanın yüzüne bakmıyorlar orada.

Tellerin konnektör ucundan çıktığı sistem ne öyle yav? Kablo o şekilde mi kullanılıyor? Yoksa sıkarken kabloları taşırıyorsun, sıktıktan sonra da konnektöre sıfır olarak kesiyor musun?
Abi uçları deliklerden çıkarınca konnektör dibe çok güzel oturuyor. Pensesiyle konnektörü sıktıktan sonra fazla uçları kesiyorsun. Mis gibi oluyor. Sadece mümkün olduğunca dipten kesmek lazım ki uçlar birbirine temas etmesin.

Benim kullandığım pensede belli bir referansa göre bütün uçları kesme imkanı var. Referansı iyi tutturduktan sonra passthrough olmayanları da nizami sıkabiliyorsun.

Rj45 ler ikiye ayrılıyor yeni nesilller ve eskiler diye yeni nesiller böyle hatta fazlalık kabloyu kendi kesen penseler de vardı yanılmıyorsam

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,948
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back