Kapalı plastik bir kutu ayarlayım. İzole çıkış için kutuya priz mi taksam, osiloskopu da bu prize takarım.230V olacağına kesinlikle açıkta birşey olmaması lazım.
Kapalı plastik bir kutu ayarlayım. İzole çıkış için kutuya priz mi taksam, osiloskopu da bu prize takarım.230V olacağına kesinlikle açıkta birşey olmaması lazım.
Abi scope u normal toprak hatli prize baglamak, ve calisilacak urunu trafonun cikisina baglamak daha dogru bir yaklasim olacak.Kapalı plastik bir kutu ayarlayım. İzole çıkış için kutuya priz mi taksam, osiloskopu da bu prize takarım.
Ben de bunu kastetmiştim.Abi scope u normal toprak hatli prize baglamak, ve calisilacak urunu trafonun cikisina baglamak daha dogru bir yaklasim olacak.
Silindirik çok turlu Potlarda orta uç kenardan çıkıyor. Orta uç aslında orta değil kenar uç.Bir de bunlarda, karbon potansiyometrelerdeki gibi orta uç, ORATADAKİ uç olmıuyor, kenardaki uçlardan birisi. Yanlış bağlamaya müsait.
40 kg mı? Heyt be. Tek başına da taşınmaz o bizim kataBenim izolasyon trafosu 4.5 kVA, ağırlığı 40 kg gibi. Kargocu getirince beni aşağı çağırmıştı
Trafocu bir tane de toprak bağlantısı koymuş oraya. Onu giriş taraftaki şebeke toprağına bağlayacaksın. Ama çıkış tarafına bağlayacağın prize toprak bağlantısını yapmak. Yaparsan risk alırsın. Bir şekilde sekonderin bir ucu toprağa bağlanırsa (bozuk devre veya başka bir talihsiz sorun), diğer uçta öldürücü faz voltajı olur ve tek elle dokunsan bile ölüm tehlikesi doğar.
- Trafo Giriş kısmına normal 3 kablolu faz nötr toprak bağlantısı yapacağım ve bu girişi prize takacağım. Topraklı giriş olacak trafoya.
- Trafo Çıkış kısmında sadece faz ve nötr kablosu olacak bu kısmı da osiloskop ile çalışırken çalışacağım devreyi bağlayacağım. Bu kısım topraksız olacak.
- Osiloskop trafonun çıkış kısmına bağlanmayacak, osiloskop normal topraklı prize bağlanacak.