czorgormez
Temporary user
bir firmadan 12 volt batarya paketi yapmak için 3 tane lifepo4 pil almıştım. bir ay kadar sonra 3 hücrenin yetersiz geldiğini ve 1 hücre daha gerektiğini fark ettim ve aynı firmadan sipariş verdim. gelen pil görünüşte aynı marka model olmasına rağmen iç direnci tutmadı. yeni gelen pili defalarca tek başına diğer grubun voltajları ile eşitledim. ama pil grubu şarj olurken yeni hücrenin voltajı çok daha erken maksimuma ulaşıyor ve bms şarjı kesiyordu. pilleri tek tek test ettiğimde aslında şarj kapasiteleri normal çıktı.
firmaya yazarak bu durumu belirttim ellerinde shrinki zedelenmiş olduğu için satamadıkları bikaç tane eski seriden varmış onlardan gönderdi. bu yeni gelen hücre ile eski hücreleri grupladığımda sıcak-soğuk ve şarj testlerinde maksimum 5 milivolt kadar fark oluyor.
elimde böyle bir cihaz olmadığı için iç direncini ölçemedim ama iç direnç konusu gruplanmış pillerde çok öenmli bir mevzu. yoksa uzun ömürlü batarya grupları yapailmek mümkün değil. aktif balans olmadığı sürece de pasif balanslı bmsler 20-25ma deşarj ile bu farkı kapatamıyor.
firmaya yazarak bu durumu belirttim ellerinde shrinki zedelenmiş olduğu için satamadıkları bikaç tane eski seriden varmış onlardan gönderdi. bu yeni gelen hücre ile eski hücreleri grupladığımda sıcak-soğuk ve şarj testlerinde maksimum 5 milivolt kadar fark oluyor.
elimde böyle bir cihaz olmadığı için iç direncini ölçemedim ama iç direnç konusu gruplanmış pillerde çok öenmli bir mevzu. yoksa uzun ömürlü batarya grupları yapailmek mümkün değil. aktif balans olmadığı sürece de pasif balanslı bmsler 20-25ma deşarj ile bu farkı kapatamıyor.
Son düzenleme: