JLC pcb yeni sipariş

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
3 farklı tasarım
pcb bedeli 11$
kargo 35.5$

Gelişmeleri bildiririm...

1726146134089.png

DHL Express'ten güncelleme: GOLDEN SHINE ELECTRONICS(WENG YUAN)CO.,LTD tarafından gönderilen Xxxxxxx numaralı gönderinizin tahmini teslimat tarihi Cum Eyl 20 2024, gümrük işlemlerine tabidir (ilgiliyse). İmza gereklidir. Teslimatınızı yeniden planlamak veya seçiminizi değiştirmek için https://del.dhl.com/TR/xxxxx adresine gidin.

Dhl böyle bir WhatsApp mesajı gönderdi. Önceden böyle mesaj almıyordum. Ya whatsapp bildirimlerini açtım ve hatırlamıyorum yada artık mesaj gönderiyorlar.

Neyse pcb üretimi tamamlanmış. Adamlar iki günde pcbyi yapıyor...

Pcblerin aciliyeti mi vardı?
Kargonuz Türkiye'ye girer girmez DHL ile irtibata geçin. Yoksa, her gün için depolama ücreti alabilirler.
"Standard Global Direct Line" seçeneği ile gelirse, teslim tarihi biraz uzuyor. Ancak, Aras Kargo ile adresinize geliyor. Gürmrükleme ücreti varsa, JLCPCB'ye önceden ödüyorsunuz.

Pcblerin aciliyeti mi vardı?
Kargonuz Türkiye'ye girer girmez DHL ile irtibata geçin. Yoksa, her gün için depolama ücreti alabilirler.
"Standard Global Direct Line" seçeneği ile gelirse, teslim tarihi biraz uzuyor. Ancak, Aras Kargo ile adresinize geliyor. Gürmrükleme ücreti varsa, JLCPCB'ye önceden ödüyorsunuz.
Ben hep DHL ile getiriyorum. Hehangi bir sorun yaşamadım. Hatta bir seferinde pcbler gümrüğe takıldı. DHL bu konuda izlenecek prosedür konusunda çok yardımcı oldu. Ek ücret ödemeden pcblerim gümrükten çıktı. Yasadan öncede tüm pcbler gümrük işlemine tabi oluyordu. Bu konuda uzman değilim ama gümrük işlemi zaten her şekilde oluyor. Sadece istisna kapsamında iseniz gümrük çekim işlemi taşıyıcı firma tarafından yapılıyor yoksa gümrük müşaviri gerekir ve o zaman depolama ücretleri ödenir diye biliyorum.

garip bir şekilde benim çalıştığım bir firma pcbleri (65 ve 135 usd) iki ayrı siparişte ve 30 euro üstü olmasına rağmen. gümrüksüz teslim edildi.

aslında burada lokal bir dhl hesabı açıp kargoyu karşı ödemeli göndertebilirsek belki süreç daha kolaylaşabilir.

garip bir şekilde benim çalıştığım bir firma pcbleri (65 ve 135 usd) iki ayrı siparişte ve 30 euro üstü olmasına rağmen. gümrüksüz teslim edildi.

aslında burada lokal bir dhl hesabı açıp kargoyu karşı ödemeli göndertebilirsek belki süreç daha kolaylaşabilir.

Tahminimce şöyle olacak; İstisna kapsamı için taşıma bedeli dahil edilmeyecek ama vergi hesaplanırken toplam bedel üzerinden vergi alınacak. Daha önce bu hesabı yapmamıştım. Bakalım kazasız belasız gelirse hesaplarız.

Tahminimce şöyle olacak; İstisna kapsamı için taşıma bedeli dahil edilmeyecek ama vergi hesaplanırken toplam bedel üzerinden vergi alınacak. Daha önce bu hesabı yapmamıştım. Bakalım kazasız belasız gelirse hesaplarız.
kargo bedelinden vergi alınması hatalı bir uygulama olur, tabi burası türkiye

Kartlar gümrüğe takılmadan geçmiş. Tahminimce Cuma günü elimde olur. Bugün yarın da vergi ödemesi gelir...

1726642488136.png

Kabaca 1800 TL'ye 3 farklı PCB tasarımı sipariş etmiş oldun. Ayrı tasarım gibi düşünürsek, tanesi 600 TL diyebiliriz.

Yukarıdaki hesap doğruysa, hobi amaçlı çalışmalarda bu işi evde yapmanın bir yolunu bulmalı, proje son halini alınca havuzda biriktirmeli. Yeterli sayıya ulaşıldığında 3-4 farklı projeyi tek seferde sipariş edip, profesyonel bir PCB üzerine montajı yapılabilir.

Bu da aklıma başka bir çözüm getirdi. Şöyle bir şey olsa, nasıl olur?

Bir web sitesi olsa, toplamı 30 doları aşmayacak şekilde farklı kimselerin projelerini bir havuzda biriktirse, kurbana girer gibi ortaklaşa sipariş verilse ve maliyet de sipariş verenler arasında paylaşılsa. 1500 TL yerine 600 TL ya da altında bir fiyata prototip üretmek mümkün olabilir...

Ben bu fikri elektronikstok.com'a eklemek için not alayım.

Aslında bendeki 3 farkı tasarım tek bir projenin parçaları. Pcbler 5 er adet olduğu için bir prototip için pcb maliyeti 360 tl gibi oldu. Ancak uygun fiyatlı kargo seçenekleri ile bu rakam baya aşağı iner. yani bence hala bireysel projeler için iyi bir seçenek.

Aslında bendeki 3 farkı tasarım tek bir projenin parçaları. Pcbler 5 er adet olduğu için bir prototip için pcb maliyeti 360 tl gibi oldu. Ancak uygun fiyatlı kargo seçenekleri ile bu rakam baya aşağı iner. yani bence hala bireysel projeler için iyi bir seçenek.
Ben 5 kopya olmasını değilde tek prototip gibi düşünüyorum. Sonuçta PCB'de bir hata çıksa bir daha göndermek zorundasın.

Teşekkürler @Endorfin35+ tüm süreci ve detayları paylaştığınız için.
Hatalı çıkması durumunda pahalı senaryo gerçeklemiş olur ama ~1800TL ye 20 adet pcb üretildi tanesi 90TL ye gelir. Çokda fazla değil. Yanlış hatırlamıyorsam 10x10cm altındaki pcb boyutlarında de fix fiyat vardı.

Edit: Kargo hariç pcb başına maliyet ~30TL civarı :)

Yukarıdaki hesap doğruysa, hobi amaçlı çalışmalarda bu işi evde yapmanın bir yolunu bulmalı, proje son halini alınca havuzda biriktirmeli. Yeterli sayıya ulaşıldığında 3-4 farklı projeyi tek seferde sipariş edip, profesyonel bir PCB üzerine montajı yapılabilir.

@Sercan bey prototip pcb imalatında pozitif 20 tekniğini kullanıyorum ve 5mil yol kalınlığına kadar sorun olmuyor.

+ Tek yüzlü olanlarda sorun çıkmıyor. Genelde sorun delikleri delmekte çıkıyor. Özellikle hole diamater küçük tutulursa matkabı denk getirmek ve kenardaki bakırı kaldırmadan delmek biraz beceri ve şans istiyor.

+ Çok zorda kalırsam çift yüzlü de basıyorum. Buradaki sorunlar daha fazla;
- Her iki tarafda basılacak filmi hizalamak
- Potansiyel olarak işlerin ters gitme ihtimali 2 kat fazla
- Komponentlerin altına gelen viaları pcbnin açık alanlarına çekme zorunluluğu var. Layer geçişleri için lehimlenecek teller yükseklik yapıyor. Buda nihayi pcb tasarımından farklı olmasına neden oluyor. Ama en azından sistemin test edilmesi için yeterli oluyor.
- Ortak problem küçük via ve padlerin delinmesi

Değişik şekillerdeki kartlarda dış kontür (kare ve dikdörtgen harici) kesme problemi. Bu biraz benim imkanlarım ile alakalı. Masa üstü küçük bir xyz tezgahım var ama spindle motoru pcbyi anca deliyor, gücü ve devri kesim yapmaya yeterli gelmiyor.

Peki 30 Avronun altında olduktan sonra 30 PCB de alsan KESİNLİKLE gümrüğe takılmayacak diyebiliyor muyuz? Daha önceleri bunu diyemiyorduk. Eğer gümrük memuru "hmmm 30 tane PCB, hobici ne yapacak bu kadar PCB'yi, bu kesin ticaridir" diyebiliyorsa o zaman daha önceye göre bu açıdan değişen birşey yok. 30 Avronun altında da olsa gene korka korka sipariş vereceğiz.

Peki 30 Avronun altında olduktan sonra 30 PCB de alsan KESİNLİKLE gümrüğe takılmayacak diyebiliyor muyuz? Daha önceleri bunu diyemiyorduk. Eğer gümrük memuru "hmmm 30 tane PCB, hobici ne yapacak bu kadar PCB'yi, bu kesin ticaridir" diyebiliyorsa o zaman daha önceye göre bu açıdan değişen birşey yok. 30 Avronun altında da olsa gene korka korka sipariş vereceğiz.
Diyemiyoruz daha önce 6 farklı tasarım getirtmiştim. Bir sürü parça ve 2 kg olunca Gümrüğe takıldı. Ticari değildir diye ek beyan verdim. Gümrükten çıktı. Ama bence 3-4 farklı tasarım ve 5-10 adeti geçmemek lazım.

@Sercan bey prototip pcb imalatında pozitif 20 tekniğini kullanıyorum ve 5mil yol kalınlığına kadar sorun olmuyor.

+ Tek yüzlü olanlarda sorun çıkmıyor. Genelde sorun delikleri delmekte çıkıyor. Özellikle hole diamater küçük tutulursa matkabı denk getirmek ve kenardaki bakırı kaldırmadan delmek biraz beceri ve şans istiyor.

+ Çok zorda kalırsam çift yüzlü de basıyorum. Buradaki sorunlar daha fazla;
- Her iki tarafda basılacak filmi hizalamak
- Potansiyel olarak işlerin ters gitme ihtimali 2 kat fazla
- Komponentlerin altına gelen viaları pcbnin açık alanlarına çekme zorunluluğu var. Layer geçişleri için lehimlenecek teller yükseklik yapıyor. Buda nihayi pcb tasarımından farklı olmasına neden oluyor. Ama en azından sistemin test edilmesi için yeterli oluyor.
- Ortak problem küçük via ve padlerin delinmesi

Değişik şekillerdeki kartlarda dış kontür (kare ve dikdörtgen harici) kesme problemi. Bu biraz benim imkanlarım ile alakalı. Masa üstü küçük bir xyz tezgahım var ama spindle motoru pcbyi anca deliyor, gücü ve devri kesim yapmaya yeterli gelmiyor.

Pozitif 20 hala bulunuyor mu? Nerden aliyorsun?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back