Kablo pin testi

Valla bana öyle geliyor ki bu gidişle arduino, lcd, keypad bu forumda benden sorulacak :katil2:

Gerçekten çok teşekkürler :)

Ekranda araç numarası gir yazacak ve tesisat hangi araca ait ise onun numarasıni yazacak mesela 6337203500 bunu tusladiktab sonra test kısmına geçecek keypad bu işlemi yapacak
SD kart içinde kayıt tuşları içinde kullanılacak yüksek ihtimal

Gerçekten çok teşekkürler :)

Ekranda araç numarası gir yazacak ve tesisat hangi araca ait ise onun numarasıni yazacak mesela 6337203500 bunu tusladiktab sonra test kısmına geçecek keypad bu işlemi yapacak
SD kart içinde kayıt tuşları içinde kullanılacak yüksek ihtimal
Arduino:
// void loop(); un hemen altına yazılacak.
lcd.clear();
lcd.setCursor(0,0);
lcd.print(ARAC NUMARASI GIR);

// # fonksiyonunun içine yazılacak
lcd.setCursor(0,1);
lcd.print(ToplamSayi);
// işlemlerin yapılacağı fonksiyonu çağırıyoruz.
hesapla(ToplamSayi) ;

Sonra işin çetrefilli kısmı "hesapla" fonksiyonunu yazmak.

Arduino:
// void loop(); un hemen altına yazılacak.
lcd.clear();
lcd.setCursor(0,0);
lcd.print(ARAC NUMARASI GIR);

// # fonksiyonunun içine yazılacak
lcd.setCursor(0,1);
lcd.print(ToplamSayi);
// işlemlerin yapılacağı fonksiyonu çağırıyoruz.
hesapla(ToplamSayi) ;

Sonra işin çetrefilli kısmı "hesapla" fonksiyonunu yazmak.

bi parantez eksiğim mi var acaba

1615222140156.png

Zurnanın zırt dediği yer işte orası.

Şimdi ToplamSayi değişkenin in içinde senin araç numaran var. Bu numaraya göre nereden değer okunacak? Sanırım fonksiyonlar vardı senin kodların arasında.

Araç numarası direkt bizim yazmamız lazım değil mi o kodların arasında böyle bı şey yok ama

Araç numarası direkt bizim yazmamız lazım değil mi o kodların arasında böyle bı şey yok ama
Erman keypad dan araç numarasını sen giriyorsun zaten. ToplamSayi değişkenin içine kaydoluyor o araç numarası. Sonra sen o araç numarasını alıp istediğin yerde kullanacaksın.

Bu kadar yazışmadan sonra, bu kadar basit bir olayı anlamış olman gerekirdi. Yani sen kendinde bir şeyleri aşmazsan ben nereye kadar yardımcı olabilirim? Bu zor bir proje. Konuya vakıf olmadığımdan beni de aşıyor. Mantık yürüterek çözmeye çalışıyorum. Hem kendim öğrenip hem sana öğretmek istiyorum ama senin sıfırdan başlayıp arduino kodlaması öğrenmen gerek.

En basitinden al birkaç Led, kodlama ile nasıl yakılır, nasıl söndürülür? Bu gibi temel bilgileri öğren. Yoksa sen orada ben burada çırpınır dururuz.

Erman keypad dan araç numarasını sen giriyorsun zaten. ToplamSayi değişkenin içine kaydoluyor o araç numarası. Sonra sen o araç numarasını alıp istediğin yerde kullanacaksın.

Bu kadar yazışmadan sonra, bu kadar basit bir olayı anlamış olman gerekirdi. Yani sen kendinde bir şeyleri aşmazsan ben nereye kadar yardımcı olabilirim? Bu zor bir proje. Konuya vakıf olmadığımdan beni de aşıyor. Mantık yürüterek çözmeye çalışıyorum. Hem kendim öğrenip hem sana öğretmek istiyorum ama senin sıfırdan başlayıp arduino kodlaması öğrenmen gerek.

En basitinden al birkaç Led, kodlama ile nasıl yakılır, nasıl söndürülür? Bu gibi temel bilgileri öğren. Yoksa sen orada ben burada çırpınır dururuz.

Gerçekten yardımlarınız için teşekkür ederim
O konularla ilgili örnekler de yaptım ama bu iş benim için gerçekten zor sizlerin dediğini anlamakta zorlanıyorum neyin nerede kullanılması gerektiği gibi konularda mesela

Gerçekten yardımlarınız için teşekkür ederim
O konularla ilgili örnekler de yaptım ama bu iş benim için gerçekten zor sizlerin dediğini anlamakta zorlanıyorum neyin nerede kullanılması gerektiği gibi konularda mesela
Bu birazda kabiliyet meselesi. Merakın var ise öğrenirsin. Ama anlamadığın yerleri tekrar tekrar kurcalaman gerek. Ben de elektronik de iyi değilim mesela. Bir yerde sıkıştım mı soruyorum, söylüyorlar ama onu yapmak benim elimde. Yapamazsam eğer kimse bana yapıp da vermiyor. İlla benim yapmam gerek ki öğreneyim.

Arduino ile Led yakma kodlarını uzun süre bende öğrenemedim. Ne zaman yapmaya kalksam döküman yada video izlemeden yapamıyordum. Belki 20 kere izlemişimdir kodlama ve bağlantılarını. Ama artık hiç bir desteğe ihtiyaç duymadan Led yakabiliyorum.
Bir kere ledi ezbere yaktıktan sonra devamı da geliyor peşinden. Çünkü pin nasıl kullanılır, nasıl giriş olur, nasıl çıkış olur, nasıl pinden veri okunur bunları öğrenmiş oluyorsun. Yapman gerekenler kafanda kendiliğinden oluşuyor.

Bu birazda kabiliyet meselesi. Merakın var ise öğrenirsin. Ama anlamadığın yerleri tekrar tekrar kurcalaman gerek. Ben de elektronik de iyi değilim mesela. Bir yerde sıkıştım mı soruyorum, söylüyorlar ama onu yapmak benim elimde. Yapamazsam eğer kimse bana yapıp da vermiyor. İlla benim yapmam gerek ki öğreneyim.

Arduino ile Led yakma kodlarını uzun süre bende öğrenemedim. Ne zaman yapmaya kalksam döküman yada video izlemeden yapamıyordum. Belki 20 kere izlemişimdir kodlama ve bağlantılarını. Ama artık hiç bir desteğe ihtiyaç duymadan Led yakabiliyorum.
Bir kere ledi ezbere yaktıktan sonra devamı da geliyor peşinden. Çünkü pin nasıl kullanılır, nasıl giriş olur, nasıl çıkış olur, nasıl pinden veri okunur bunları öğrenmiş oluyorsun. Yapman gerekenler kafanda kendiliğinden oluşuyor.

Üstad ne desen haklısın

Hesapla fonksiyonunu silip tekrar yüklediğim de araç no gir yazısı çıkıyor
Araç numarasını girip # bastığımda mesela 1234 LCD ekranda çıkıyor ve 1 2 sn içinde kayboluyor

# tuşunun içinde bululanan lcd print toplamsayi değişkenini dışarıya çıkarıp tuşlarken aynı zmanda da lcd ekranda görmek istedim.
12345 sayılarına basarak ekranda görebiliuorum fakat 6 tusladığımda - 10618 yazıyır mesela bu sayının çok olmasından mı kaynaklıdır.
burada ki girilen numalar sd karta açılacak olan dosya adı olacağından 8 rakam tuslamam gerekmektedir.

# tuşunun içinde bululanan lcd print toplamsayi değişkenini dışarıya çıkarıp tuşlarken aynı zmanda da lcd ekranda görmek istedim.
12345 sayılarına basarak ekranda görebiliuorum fakat 6 tusladığımda - 10618 yazıyır mesela bu sayının çok olmasından mı kaynaklıdır.
burada ki girilen numalar sd karta açılacak olan dosya adı olacağından 8 rakam tuslamam gerekmektedir.
# tuşunun içi aynı kalsın. # tuşu senin onaylama tuşun. Keypad den girdiğin her değeri onunla işleme alacaksın.

Senin artık yapman gereken tek şey hesapla(ToplamSayi); fonksiyonunun içini doldurmak.

En alta şunu ekle ve ne yapmak istiyorsan onunla doldur;
Fonksiyon:
function hesapla(int arac_no){

// keypad den girdiğin araç numarası
// "arac_no" değişkeninin içinde, artık burada.
//İstediğin gibi kullan.

}

# tuşunun içi aynı kalsın. # tuşu senin onaylama tuşun. Keypad den girdiğin her değeri onunla işleme alacaksın.

Senin artık yapman gereken tek şey hesapla(ToplamSayi); fonksiyonunun içini doldurmak.

En alta şunu ekle ve ne yapmak istiyorsan onunla doldur;
Fonksiyon:

//İstediğin gibi kullan.

}

hesaplayı yukarıda tanımlıyoruz değil mi init hesapla olarak

#' nin içi en son yaptığımız gibi kalsın. Son verdiğimi en alta ekle, içini doldur.
son verdiğiniz yerin içini ben ekrana xxx yazdır olarak doldurdum o işlemi daha sonra araç no değişkeninşi alıp sd kart dosya açmada kullanacağim
bu şekilde olur değil mi

hesaplada hata veriyor

1615296116934.png

Bunu # nin dışına yapıştır içine değil.

Fonksiyon:

//İstediğin gibi kullan.

}

Bunu # nin dışına yapıştır içine değil.

Fonksiyon:

//İstediğin gibi kullan.

}

vallahi içine de dışına da yapıştırdım ikisinde de aynı hatayı veriyor
sizide böyle adım adım uğraştırıyoerum ama olmuyor elimden geldiğince bugunde açtım baktım örneklere

vallahi içine de dışına da yapıştırdım ikisinde de aynı hatayı veriyor
sizide böyle adım adım uğraştırıyoerum ama olmuyor elimden geldiğince bugunde açtım baktım örneklere
Çalışmaz çünkü ben sana "hesapla" olarak verdim sen "Hesapla" olarak yapıştırmışsın. Hadi bil bakalım neden çalış mıyor?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,175
Üyeler
2,902
Son üye
ssefeate

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back