Mikro Step
Kıdemli Üye
Bir tasarımcı varsa o da direkt Musa'ya, İsa'ya ve Muhammed'e melekler gönderen Allah mıdır? İlk aklınıza bu mu geliyor? Deist ya da teist gördüm sizi, neyse tartışmak için söylemiyorum. Canlılara genel olarak bakınca hayran kalmamak mümkün değil ama direkt bizim kültürel disiplinimiz olan dinleri de tanrı varsa argümanımızın ucuna istemsizce ekliyor oluşumuz da beni düşündürüyor. Acaba diğer ihtimalleri de (uzaylılar, üstboyut varlıkları vs.) düşünelim mi?Evrim teorisi kafama yatsa da boyle mekanizmalari gordukce tasarimci olmadigini soyleyenlerden fikir olarak ayriliyorum.
Peygamberleri ve kainatı yaratan Allah'tır. Hem hücre, atom ve atomaltı boyutta, hem de dünya, Güneş istemi, Galaksi ve tüm evren boyutunda.Bir tasarımcı varsa o da direkt Musa'ya, İsa'ya ve Muhammed'e melekler gönderen Allah mıdır?
Evet kediler konusu çok güzel, yüzümü güldürüyordu. Yaptık bir hata işte, insan sorgulamadan duramıyor.Peygamberleri ve kainatı yaratan Allah'tır. Hem hücre, atom ve atomaltı boyutta, hem de dünya, Güneş istemi, Galaksi ve tüm evren boyutunda.
Özelden tartışabiliriz ama burayı meşgul edip konuyu merkezden uzaklaştırmasak güzel olur.