Sercan
--
Aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere atölyemde özellikle güvenlik için bazı ekipmanlar var. Bunların hepsini bir araya getirip, çok hızlı sigorta bağlayıp, pako şalter ile anahtarlamak istiyorum. Bunun için 3D bir çizim hazırlayacağım fakat önce bütün özelliklerini ve malzemelerini listememem gerekiyor.
Bu noktada şunu hemen belirteyim varsa her türlü tavsiyelerinize açığım.
Sırası ile soldan sağa;
Güç kulesinin aklıma gelen özellikleri şöyle olacak;
Hurda bir elektrik panosundan söktüğüm soketler. Kırımızı olan 3 faz için bir soket. Bu sistemde kullanmayı düşünmüyorum. Zaten öyle bir hat olmayacak.
1 aylık oyuncu koltuğunun kaynak atması sebebi ile parça değişiminde fazladan gönderilen sıfır tekerlekler. 5 adet olduğu için 4 köşe ve ortaya bir adet bağlayıp ağırlığı dağıtdabilirim. İlk fotoğraftaki cihazların tamamı (aküler hariç) sanıyorum 50 kg filan vardır.
Bu noktada şunu hemen belirteyim varsa her türlü tavsiyelerinize açığım.
Sırası ile soldan sağa;
- 1 kVa Online UPS
- 3 kVa izalosyon trafosu
- 0-250 V 2 A varyak
- 220 V -> 110 V dönüştürücü trafo
- Kuru hava komprösörü
Güç kulesinin aklıma gelen özellikleri şöyle olacak;
- 3 kVa izalosyon sınırında çalışacak.
- UPS hattı bağımsız olacak.
- Varyak izolasyona bağlı olacak.
- Varyak çıkış bir anahtar ile DC kademesine alınabilecek, böylelikle ayarlı, akım sınırı olmayan bir DC çıkış elde edilmiş olacak.
- DC çıkışta dijtial (analog mu yapsam?) voltmetre ve akım ölçümü olacak.
- AC çıkışta dijtial (analog mu yapsam?) voltmetre ve akım ölçümü olacak.
- Tekerlekli bir sistem olacak.
- Sistemin bütün elektrik girişi IEC 60320'nin C13/C14 soketi (PC güç kablosu) ile olacak.
- Çıkış için ülkemize uygun TS IEC 60884-1 standartında 220 V prizler olacak. (bendeki priz resimlerinde mavi kapaklı prizler)
- Çıkış için Tip A, Tip L gibi farklı ülkerler için bulabildiğim (ve alınabilir fiyatta) prizlerden de ekleyeceğim.
- Doğrudan izele 220 V çıkış hızlı sigorta eklenecek. (Çok hızlı olursa sürekli aşağı inmeme gerek kalmaz diye umuyorum)
Hurda bir elektrik panosundan söktüğüm soketler. Kırımızı olan 3 faz için bir soket. Bu sistemde kullanmayı düşünmüyorum. Zaten öyle bir hat olmayacak.
1 aylık oyuncu koltuğunun kaynak atması sebebi ile parça değişiminde fazladan gönderilen sıfır tekerlekler. 5 adet olduğu için 4 köşe ve ortaya bir adet bağlayıp ağırlığı dağıtdabilirim. İlk fotoğraftaki cihazların tamamı (aküler hariç) sanıyorum 50 kg filan vardır.