@fide hocam aramızda benim yaşım kadardır db yazan üstatlar varken bana laf düşmez
@coder da bunlardan biri fakat çok büyük firmalar bile bu sistemi kullanıyorlar adres.com/admin den herşey yönetiliyor nacizane fikrim db ile oyun hamuruyla oynarmış gibi oynuyorsun ben sadece frontend tarafına geçemiyorum gerçekten zorlayıcı bir süreçti hatta kodlama küsecek noktaya geldim işi bilen biri yaparsa daha iyi olur
teşekkürler hocam sizin videolarınızı izliyorum direnç falan anlatıyorsunuz tam benlik
Evde bebek var, kızımız yanımızda büyüdü çok şükür 2 yaşında şimdi ama hiç durmuyor, zar zor hobi masamı bitirmeyi tamamladım sayılır hala eksiklikler var, evde çalışacağım zaman hanıma rica edip çocuğu alıp annesine, gezmeye vs gönderip ben de kırma vurma işlerini yaptım masa bitti sayılır.
Ben bu işleri bırakalı neredeyse 8 sene olmuş, kim bilir php ve mysql versiyonu hangi versiyona geldi onu bile takip etmedim.
Ha istesem işin ucundan tutup bir kaç ay içinde eski günlere gelemem mi evet gelirim ama kızım sağolsun onunla çok mutluyuz, vaktimiz onunla geçiyor.
Konuya nasıl yardımım olur diye şöyle bir baktım
@nt nin beni etiketlediğini farkettim yazılanları okurken
konuyu takipteyim, elimden gelen aklıma gelen pratik birşey olursa seve seve paylaşırım.
Eski günlerde olsaydım tereddüt etmeden işi bir kaç güne bitirirdim ama köprünün altından çok sular aktı.
Form işlemlerinde SQL veritabanı ile bağlantı kurarken güvenlik en önemli şey, ciddi düşünülmezse aynı dk içinde hack yeme kaçınılmaz olur, şakaya gelmez yani, form işlemleri gerekli güvenlik tedbirleri alınmazsa çok tehlikeli oluyor aklımda kalanlardan en önemlisi bu.
Önyüz tasarlarken, Bootstrap kütüphanesi faydalı olabilir zaman kazandırma açısından. Önce sayfayı HTML yapıp, herşeyin istendiği gibi görünüp görünmediği kontrol edilebilir, daha sonra html sayfaları ASP, yada PHP sayfalarına çevrilmesi işin ehli kişi tarafından çok zor değildir.
Sayfaya etkileşim eklemek için ben javascript ve ajax eklerdim.