@taydin,
@nt size işleri baştan değiştirecek bir önerim var. Gerçi bu öneri dereyi geçerken at değiştirmeye benzeyecek ama işi de kolaylaştıracak gibi.
Firebase isimli bir ürün var. Google'ın. Firebase hem database hem de storage hem de authentication desteği veriyor. Bu iş için baştan firebase öğrenmek biraz zor ama destek kısmı oldukça sağlam.
Önerim ise şu:
NoSQL'e geçmek. Gerçi
@ozkarah ve
@Sercan gibi hayatı veri ve veritabanı içinde geçmiş üstadlar varken bana laf düşmez ama naçizane önereyim.
NoSQL ile (ben de yeni öeğrenmeye başladım) birkaç nokta çok kolaylaşacak. Örnek olarak her parçaya detay girmeyeceksiniz. Mesela 603 kılıf %1 toleranslı bir direnç için adet, hangi kutuda olduğu ve part number tutmak yeterlidir. Nerden alınmış, ne zaman alınmış önemli değil. Ama bir IGBT için işler değişebilir. Nerden, kaça, nezaman, hangi kutuda, alınan yerin linki vb bilgiler gerekebilir.
silme işlemi ise ayrı dert. Nosql ile esnek veritabanı sayesinde bu iş daha kolay çözülür gibi. Ayrıyeten web destekli olacaksa firebase depolama ve database desteği de işi kolaylaştırır.
Dediğim gibi ben de yeni öğrenmeye başladım. Çektiğim(yada belirlediğim bir fotoyu) bulut depolamaya kaydedip erişim linkini de veritabanına girmek bana büyük kolaylık sağlayacak. Veritabanı ve depolama bulutta olursa her türlü pc/telefon vb arayüzden erişime açık bir arayüz de tasarlanabilir.