Kuru bir dal nasil elektromagnetik dalga yayar.

dal yanarken bizim alev olarak gördüğümüz ışık ve göremediğimiz kızılötesi dalgaboylarında yayılan ısı enerjisi hep elektromanyetik radyasyon.
hatta bu termal-kimyasal ışımayı bir spektral analizden geçirsek yanan cismin niteliğini karbon ve diğer mineralleri-oksijeni bile tespit edebiliriz.

dal yanarken bizim alev olarak gördüğümüz ışık ve göremediğimiz kızılötesi dalgaboylarında yayılan ısı enerjisi hep elektromanyetik radyasyon.
hatta bu termal-kimyasal ışımayı bir spektral analizden geçirsek yanan cismin niteliğini karbon ve diğer mineralleri-oksijeni bile tespit edebiliriz.

Tamam da yanan dal sonucu elektrik ve magnetik alan nasil olusuyor?

İyonlar ısının harekete başladığı için maxwell amcamızın yasalarına göre hareket eden iyonlar etraflarında manyetik alan oluşturuyor.

Ardından yapay zekaya sordum 4-5 formüller kanıtlarım ben bunu dedi ama kim uğraşacak onunla.

Benim düşünceme göre İçerisinden enerji akıp geçen her şey bir şekilde hayat evren ve yaşamla doğrudan veya dolaylı olarak bağlantı kuruyor. Bizlerde bir şekilde bağlantılı olduğumuz için bunu deneyimleyebiliyoruz. Bağlantılı olan her şey bu elektrik elektron ve manyetik olaylarını ister istemez deneyimliyor. Hiç elektrik iletmeyen taş dediğimiz şeyde bunu yapıyor amazondaki kurbağada bunu yapıyor. bir sisteme etki eden kuvvetleri dengede tutacak sistemler olmadan sistem kararlı olmaz diyoruz. Ya sönümleniyor yada kendini imha ediyor diyoruz. Odun ile demir arasındaki denge durumu sistemleri farklı olduğu için olabilir.

Bende en çok evren dediğimiz şeyi dengede tutan sistemlerin ne olduğunu merak ediyorum. Bir sistemi tasarlamak onu dengede tutacak sistemleri tasarlamaktan daha kolay gibi geliyor.

Forum istatistikleri

Konular
9,241
Üyeler
3,776
Son üye
mehmet46

Son kaynaklar

Back