LCR metre nedir?

Yapılabilir ama buradaki en büyük zorluk, geçecek akım çok çok küçük olacak. nA ler mertebesinde. Bu seviyede akım ölçümü yapmak çok zor birşey. Son derece düşük gürültülü bir şönt direnç üzerinde düşen voltajı, çok yüksek empedanslı ve çok düşük gürültülü bir opamp ile yükseltmemiz lazım.

Hazır cihaz da olmadığına göre demekki senin dediğin gibi kapasitör arşivi daha mantıklı :D

Genelde hobi amaçlı kullanmak için devrelerden söktüğüm kondansatörleri ölçü aleti UT61E (kapasite ölçümü) ile ölçüyorum ve sağlam görüneni de diğer bileşenler gibi lazım olur diye bir kenara koyuyorum. Çoğu zaman sorun yaşamıyorum ancak LCR metre de olsa bunların tam olarak doğru çalıştığından emin olmanın da hesaplı bir yolu yok galiba.

Bu arada Dave beni deli ediyor çünkü çok konuşuyor :)
Evet çok konuşması yüzünden takip etmiyorum. Biraz tane tane anlatsa anlayabileceğiz. Anlattıklarının bir kısmı arada kaynıyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back