@clc
Ben hala aptalca bir yerde takildim kaldim.
Ilk soruma hatirlarsan asagidaki grafik uzerinden cevap yazmistin.
34533 eklentisine bak
Simdi miknatis ureticisi asagidaki grafige gore davranan malzemeye 1 ve 2 quadranttaki R noktasinda miknatisiyet kazandirdi.
Artik bu grafikle benim hic bir isim yok. Eger H'i C degerlerine kadar indirirsem zaten miknatis tamamen bozulacak.
Ben muhtemelen miknatisi en fazla kalin mavi cizgi ile cizdigim aralikta zorlayacagim. Bu mavi cizginin otesine gececek kadar bobini zorlayabilmem icin duzenekte bulunan bobinden binlerce amper akim akitmam gerekir ki devrem zaten buna musade etmez.
O halde mavi grafikten de vazgectim cunku Benim calisabilecegim H degeri C noktalari arasinda cok cok minik bir aralikta kalacak. Dolayisi ile aslinda ben kalin yesil renkle cizdigim sabit B degeri ile calisacagim demektir.
Yani teslametremin probunu bir kutbun ustune yatirdigimda olcecegim B degeri ne ise benim hesaplamalarda kullanacagim B degeri de bu olctugum B degeri olacaktir. Bu grafik miknatis ureticisinin disinda benim gibi miknatislarla sakin sakin calisacak birisinin hic bir isine yaramayacak.
Buraya kadar yanlis dusundugum bir sey var mi?
34532 eklentisine bak
Eger hatali bir seyler yazmadi isem cizdigin grafigi nasil yorumlamam gerekiyor. Yuk egrisini kirmizi renkle cizmistin. Mavi grafigi miknatisi abarti zorlamak anlaminda mi o egimle cizdin. (Hatirlarsan kafama gore cizdim demistin)