Mekanik ve elektronik tasarımda uç noktalardan birisi: mekanik gyrolar

Yatay pozisyon sensörü olmasa ilk pozisyonunu korurdu.
Gps uyduları olmadığı zamanlarda koordinat hesaplama işine yarıyormuş.
Küçük bir bilgi. Eskiden sivil/askeri uçaklarda sadece bu tip mekanik gyrolar kullanılıyordu. Sonrasında bunlar yerini laser gyrolara bıraktı ve hala kullanılıyorlar. Gyrolar update edilmedikleri sürece, sürüklenme(uçuş) sırasında sürekli pozisyon hatası yaparlar ve bu uçuş devam ettikçe artar. Burada eğer geçerli bir GPS veri var ise bu devreye girer ve sistem gyrodan gelen verilere göre yapmış olduğu pozisyon hatasını sıfırlar. GPS kaybolsa bile (hava koşulları, karıştırma.v.b) sistem minimum hata ile pozisyon hesaplamaya devam eder.
 
1.PNG2.PNG3.PNG4.PNG5.PNG
bunu da ben bit pazarında bulmuştum. 1980 üretimi yani yaklaşık yarım asırlık :) . üstünde seri port benzeri bir port var, dış yüzeyde alüminyum folyoya benzeyen şey ısıtıcı direnç, uçakta düşük sıcaklıklarda çalışması için olabilir. ufak tefek bir şey olmasına rağmen içinde aynı mekanizma çıkarsa şaşırmam ama içini açmaya da cesaret edemedim.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,503
Mesajlar
139,448
Üyeler
3,373
Son üye
Uğur ÇOTUK

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top