Metal işleme hobi atölyesi kuruyoruz

işyeri yüksek tavan sa çözüm basit, olmazsa ön yada arkada müsaitlik varsa kaçak çıkma yapılabilir (yapısına göre ses çıkarmayabilirler veya getirisi cezasından avantajlı ise düşünülebir.) sanayi ortamındaysanız ses çıkarmayabilirler.
dükkanın önüne arkasına yanına standart bir kabin-konteyner atıp ona bir kapı bağlantısı yapılabilir.
önü geniş kaldırım ise cama sıfır hurda tarzı minibüs karavan çekilir ona giriş yapılıp ofislik işler buraya taşınabilir.
sizin yerin fotolarını görenler belki daha farklı fikir verebilirler.
alçak tavan olsa bile köşe bir yerde ufak bir kısım yine ikiye bölünüp, pc ofis üstde oturularak kullanılabilir vs.....
 
Elektronik, bilgisayar ve ofis malzemelerinin olduğu bir yerde metal işleme makinalarını bence koymamak lazım. Ortamdaki ve havadaki toz ve yağ zerrecikleri kısa zamanda elektronik, bilgisayar ve ofis aletlerini hem kirletecek hem de farklı sorunlara yol açacaktır diye düşünüyorum. Benim atölyede sadece metal ve ağaç işleme aletleri ve makinaları var, ofis bölümü yok. Toplam yer 60 m2, makinaların olduğu yer ise 45 m2 gibi.
Siz bayağı büyük bir yer ayırmışsınız. Çıkan toz, duman, nem gibi atıklar için vakumlu ve elektrostatik temizleme sistemi yapmayı planladım.Elektrostatik sistemi havayı vakumladıktan sonra bir çöp kovasının dibine su ve üst tarafa metal ızgara ile filtreleme sistemi yapmayı düşünüyorum. Mekanik işlerinde kullanmak için aslında bir masa kadar yer ayırmayı düşünüyorum 120x75cm gibi. Masanın üstüne demonte edilebilir kıvılcım türü şeylere dayanabilen kaynakçı battaniyesi ile bir kabin düşünüyorum. Bu kabinde iş yaparken havayı devamlı filtre etmeyi düşünüyorum. Yapılacak işler küçük çaplı olacak. Kesme, kaynak, delme vb. Sanırım bu işe bir çözüm bulmak zor olacak. Ne diyelim kısmet :)
 

Forum istatistikleri

Konular
6,521
Mesajlar
110,888
Üyeler
2,681
Son üye
Oğuzhan06

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top