Tam da bu konuda bir başlık açacaktım çok iyi oldu sormak istediğim
https://www.hobidevre.com/6V-140rpm-reduktorlu-mikro-dc-motor
böyle bir motor teli itmeye yeterli olur mu
semih_s senin makinada motorun ucu kaç devir dönüyordur tahminen.
Plazma kesici ile kaynak makinasının gnd birlşmesi bozmaz ama plasmadaki ark starter spark kesinlikle bozuyor bence tam tersi plazmanın gnd si bağlı değildi ve yüksek voltaj sparkı kaynak maksınsının işlemcisinin girişini bozdu
Verdiğin resimdeki sinyaller gate trafosunu süren 15V full bridge sinyali , AC sinyaldir DC değil , sen gnd ye göre osilskopda baktığın için garip görünüyor ama iki ucunu bağlayıp tek kanal baksan hemen anlaşılır.
Kart üzerinde 8 bacaklı smd entegreler push pull çıkışı olan driver engeresidir ikisini kullanınca full bridge oluyor.
Ama bu sinyal başka bir 8 bacak entegreden (uc3845 gibi) geliyor olabilir eğer öyle ise işin kolaylaşır , bu makina mcu kontrollu olamaz onu dünyada ilk ben yaptım
. Entegelrin numaralarını yazasana, yada daha yakın bir çekim iyi olur.
Ana güç devresi half bridge de mosfetlerden sonraki çıkış kapasitörleri aynı zamanda direnç vazifesi de görür kapasitesi arttkça çekilecek akım artar, kısa devre durumunda çekilecek max akımı bu belirler , mesela oradaki kırmızı kapasitrler kaç uf ? 100nf ile değştir çıkışı istediğin gibi kısa devre et hiçbir şey olmaz. Çünkü max akım sınırlandırılmıştır.
Bu bobin dikkatimi çekti bu bobin nereye bağlı çıkış için telleri ince , yada mig kaynağı için çok yüksek amper gerekmiyor çünkü uzun süre kullanımda yanar.
35090 eklentisine bak