Mini USB HUB

Mikro Step

Kıdemli Üye
1734560407812.png

Cok kucuk mumkunse de kart seklinde usb HUB ariyorum. Kablo ile PC ye baglayacagim. Bana iki tane USB 2.0 port verecek. Bunlarin USB konnektor olmasi da gerekmiyor, sirali pin olmasi daha da isime gelir.

Derdimi anlatayim. Cantamda bir STM32F103C8 Blue Pill bir de SWD Cihaz benimle birlikte gezinir. Bunlarin birer de USB kablosu olunca cantada sacma sapan bir kalabalik olusuyor.

Minicik bir kutunun icine USB HUB, STM Blue Pill ve SWD cihazi koyup baglantilarini yapayim. bir tane de USB kablo olsun. Cantamdan cikartip PC'ye taktigimda hazir debug edilebilir gercek bir STM32 olsun istiyorum. (Blue pill pinleriyle falan isim yok)

Haliyle USB HUB buyuk olursa cantamda hantal bir kutu tasimam gerekecek. Bunu istemiyorum. Sigara kutusu kadar bir sey olsun.

Alternatif öneri: F103 için Nucleo serisi geliştirme bordu edinebilirsiniz.

+ Üzerinde STM32F103C8 yerine STM32F103RB serisi mcu var (IO sayısı rom ve ram daha fazla)
+ Programlayıcısı ile birlikte, harici bir huba gerek kalmadan kullanabilirsiniz.
+ Üzerindeki stlink programlayıcısını bağımsız olarakda kullanabiliyorsunuz.
+ Dişi ve erkek headerler yükseklik yapar derseniz, söküp kartın yüksekliğini minimuma indirebilirsiniz.
+ Sigara boyutu ne kadar bilmiyorum ama kart boyutları 70mm x 82,5mm

image.PF259875.en.feature-description-include-personalized-no-cpn-medium.jpg
X2_10hU3tFYTU.png

Adafruit kiti tam aradığınız şey olabilir:

Bunlar Raspberry Pi içinmiş.

Microchipin felan hazır usb hub entegreleri var kendiniz epey kucuk bişey yapabilirsiniz hatta swd için karta bir F103 gomup daha da kompaktlaştırabilirsiniz

USB HUB'a neden ihtiyaç duyuyorsunuz,onu ögrenebilirmiyiz.
Jtag cihazi usb porttan bagli.
STM32F103C8 de USB porta bagli.

Bu nedenle PC den tek usb kablo ile gelmek istiyorum.
Microchipin felan hazır usb hub entegreleri var kendiniz epey kucuk bişey yapabilirsiniz hatta swd için karta bir F103 gomup daha da kompaktlaştırabilirsiniz

SWD icin zaten Blue Pill kullaniyorum. Yani yapmak istedigim cihazda minik kutu icinde iki tane ust uste binmis blue pill bir tane de minicik hub olacak.

Alternatif öneri: F103 için Nucleo serisi geliştirme bordu edinebilirsiniz.

+ Üzerinde STM32F103C8 yerine STM32F103RB serisi mcu var (IO sayısı rom ve ram daha fazla)
+ Programlayıcısı ile birlikte, harici bir huba gerek kalmadan kullanabilirsiniz.
+ Üzerindeki stlink programlayıcısını bağımsız olarakda kullanabiliyorsunuz.
+ Dişi ve erkek headerler yükseklik yapar derseniz, söküp kartın yüksekliğini minimuma indirebilirsiniz.
+ Sigara boyutu ne kadar bilmiyorum ama kart boyutları 70mm x 82,5mm

image.PF259875.en.feature-description-include-personalized-no-cpn-medium.jpg
39127 eklentisine bak

Benim SWD icin bir tane USB kabloya ihtyacim var.

Bir de asil uzerinde calisacagim islemcinin usb uzerinden PC ile konusmasi ikinci usb port ve kablosu lazim.

Forum istatistikleri

Konular
7,104
Üyeler
2,879
Son üye
dinomiout

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back