Özelliklerini kuşbakışı bakınca dikkatimi çekenler (kendim kullanmadım)
Direnç ve kondansatör ölçüm töleransları çok kötü
Manual kademe seçimi gerekiyor
Çok yüzeysel amatör kullanım için uygun olabilir, ama hem çözünürlük hem de töleranslar kötü olduğu için yapılan ölçüm ile ilgili hep bir şüphe olacaktır.
bu fiyatlada başka hangi multimeteleri onerirsiniztt Technic my 64 Multi metre Alaçam yardımcı olur musunuz aynı değerde başka tavsiyesi olan varm
bu fiyatlada başka hangi multimeteleri onerirsiniz
evde amatör kullaniciyimBenim denediğim, elektronik uygulamaları için gereken tüm ihtiyaçları yeterli seviyede karşılayan, ve benim önerdiğim başlangıç seviyesi multimetre UNI-T firmasının UT-139C multimetresi. Bugün itibarı ile fiyatı 330 TL gibi.
Unit UT139C True RMS Dijital Multimetre AC DC - 1.735,57 TL
Unit UT139C True RMS Dijital Multimetre AC DC ürününü ve Multimetreler kategorisindeki ürünlerin çeşitleri ve fiyatlarını görebilirsiniz.www.kartalotomasyon.com.tr
Şimdi bir amfi tasarlasan, girişine 10 ohm direnç takman gerekse ve sen 10tl lik bir multimetre ile direnci ölçüp taksan.evde amatör kullaniciyim
elimde bitane ut39c+ var ama akım ve kapasitör ölçümü yapmiyoŞimdi bir amfi tasarlasan, girişine 10 ohm direnç takman gerekse ve sen 10tl lik bir multimetre ile direnci ölçüp taksan.
Aynı şekilde 10 ohm direnci bir de 1000tl lik bir multimetre ile ölçüp taksan. İkisinin arasındaki çok fark olur. İyi olan tam 10R dirence yakın ölçüm yaparken 10tl lik multimetre sana 10R gösterse de aslında 11R yada 9R olabilir. O yüzden burada senin amatör yada usta olmanın hiç bir önemi yok. amatör de olsan işini doğru yapmak istiyorsan önerilen cihazları kullanmalısın. Hatta asıl amatörlerin doğru cihazları kullanması gerek ki basit bir multimetre yüzünden "ben bu devrenin neresinde yanlış yaptım da çalışmıyor" diye düşünüp durmasınlar.
Burada verdiğim 10tl ile 1000tl fiyatlarına da aldanmamak gerekir. Sonuçta 1000tl ye de kötü cihazlar satılabilir. Burada önemli olan Önerilen cihazlara yönelmek. Paran vardır 1000tl lik önerilen cihaz alırsın. Paran azdır 300tl lik önerilen cihaz alırsın. Paran 10tl ise kimseye sormadan herhangi bir cihaz alabilirsin. Çünkü önerilen cihazların çoğu 300tl civarlarında. Aşağısı pek kurtarmaz gibi.
Özelliklerine bakınca ölçtüğü görülüyor. Ama önerilen cihazlar arasında mı bilmiyorum.elimde bitane ut39c+ var ama akım ve kapasitör ölçümü yapmiyo
aslında doğru yaziyo ama yada ben cozemedimÖzelliklerine bakınca ölçtüğü görülüyor. Ama önerilen cihazlar arasında mı bilmiyorum.
Eğer ölçmeyi bilmiyorsan ayrıca yardımcı olabiliriz.
5937 eklentisine bak
Multimetrenin nette iyi bir resmini göremedim. Karşıdan görünecek şekilde net resmini eklersen tarif edebiliriz.aslında doğru yaziyo ama yada ben cozemedim
Multimetrenin nette iyi bir resmini göremedim. Karşıdan görünecek şekilde net resmini eklersen tarif edebiliriz.
buraya dosya yukleyemiyorumMultimetrenin nette iyi bir resmini göremedim. Karşıdan görünecek şekilde net resmini eklersen tarif edebiliri
Dosya yüklemene gerek de yok zaten ürün bu değil mi?buraya dosya yukleyemiyorum
evet bu cihazDosya yüklemene gerek de yok zaten ürün bu değil mi?