Oto teyp

Mehmetkrac550

Aktif Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
132
S.a elimde roadstar rdm100 oto teyp var arka tarafındaki soketi yok + - uçlarını nasıl bulabilirim teşekürler
 
S.a elimde roadstar rdm100 oto teyp var arka tarafındaki soketi yok + - uçlarını nasıl bulabilirim teşekürler

İçinin yüksek çözünürlüklü resimlerini koyarsan, hem üstten hem alttan, beslemeyi nereye bağlanacağını tespit edebiliriz.
 
İçinin yüksek çözünürlüklü resimlerini koyarsan, hem üstten hem alttan, beslemeyi nereye bağlanacağını tespit edebiliriz.
IMG_20200911_132058.jpg
IMG_20200911_132046.jpg
IMG_20200911_132224.jpg
 
Şimdi kartın üst görünümüne bakınca hemen büyük elektrolitik kondansatör, şok bobini ve kalın telli bir konnektör dikkati çekiyor. Bunlar hep güç kaynağı belirtileri :D

Devrenin alt görüntüsüne bakınca çok geniş alanlara yayılmış bakır yüzey var. O bakır yüzey ile büyük elektrolitik'in negatif ucu aynı ise, senin şase odur. Elektrolitiğin pozitif ucundan da konnektöre doğru sinyal takibi yap. Eğer direkt olarak konnektöre çıkıyorsa, orası da senin artı uçtur. Eğer direkt çıkmıyorsa, belki oradaki şok bobini vardır arada. Şoku geçip devam et konnektöre ulaşana kadar. Orası artı uçtur.

Bu şekilde artı ve eksiyi bulduktan sonra, eğer akım sınırlamalı laboratuvar güç kaynağın varsa, akımı 100 mA ile sınırlayıp 12V voltajı ver. Hemen 100 mA çekiyorsa hadi 200 mA yap sınırlandırmayı. Gene hemen 200 mA çekiyorsa artık bir tuhaflık vardır. Birşey kısa devre olmuştur. Ama az akım çekiyorsa herşey yolundadır. Akım sınırlandırmayı kaldırıp doğrudan 12V verebilirsin ve girişe sinyal verip hoparlörden ses geliyor mu diye bakarsın.
 
Eğer akım sınırlamalı bir güç kaynağın yoksa, bir tane yap! Şu anda yapaman diyorsan, bir otomobil sinyal lambası bul ve onu devreye seri bağla. Bu şekilde de gene akımı sınırlamış olursun. Hangi değere sınırladığın belli değil, ama en azından hiç sınırlamamaktan iyidir.
 
Üzerindeki diyot - hattına konmuş olarak görüyorum - hattına konulabilir mi abi yanlismi olcuyorum
 
Üzerindeki diyot - hattına konmuş olarak görüyorum - hattına konulabilir mi abi yanlismi olcuyorum

O diyot muhtemelen ters voltaj bağlanmasına karşı koruma diyodudur. Katodu artıya anodu eksiye mi gidiyor?
 
@Mehmetkrac550 aşağıdaki fotoğrafta okların gösterdiği taraftan 2 fotoğraf (2 Entegrenin kodunu net gösteren) ve daire içindeki alanı yukarıdan daha detaylı fotoğrafını eklermisin?


kart.jpg
 
O transistörlü bölgeyi ve TDA nın ayaklarını da gösteren kısımla fotoğrafını çekebilirmisin?
 
Bulduğun uçlar büyük elektrolitik kondansatörün 2 ucuna gidiyormu?
@Mehmetkrac550 bu arada sanırım bobinin ayaklarında soğuk lehim var oranın lehimlerinide tazeleyin
 
Son düzenleme:
Yani kartın altını üstünü çevirdikçe falan yerinden oynayabilir .Daha önce çalışan cihaz bundan dolayı farkedilene kadar çalışmayabilir.
Hoparlörün bir ucunu işaretledim
Diğer ok muhtemel soğuk lehim yeri
ANFI.png
 

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,989
Mesajlar
102,193
Üyeler
2,517
Son üye
Dzenit

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top