ciddi anlamda mı ilgileniyosun yoksa hobi amaçlımıBenim de ilgilendiğim bir konu. Şimdilik araştırma yapıyorum. Youtube da bazı yabancı videolar gördüm ama henüz izleyemedim. Şu kanalı fırsat bulunca inceleyeceğim. https://www.youtube.com/@Autocar_Star
Ciddi derken profesyonel olarak bu işten para kazanmayı kastediyorsunuz sanırım. Olabilir... Ancak önce işi daha yakından incelemem bir de piyasasını araştırmam gerekir. Bunlar olana kadar zaten hobiciyim.ciddi anlamda mı ilgileniyosun yoksa hobi amaçlımı
Evet onu kastediyorum piyasasasını araştırmana gerek yok geleceğin mesleği diyebilirim.otomobil üreticilerinin ürettiği her araç ve sokaklardaki yollardaki her araç potansiyel müşteri konumunda asıl meslek nedir nerelisinCiddi derken profesyonel olarak bu işten para kazanmayı kastediyorsunuz sanırım. Olabilir... Ancak önce işi daha yakından incelemem bir de piyasasını araştırmam gerekir. Bunlar olana kadar zaten hobiciyim.
Tam tersine yanlış düşünüyorsun.Evet onu kastediyorum piyasasasını araştırmana gerek yok geleceğin mesleği diyebilirim.otomobil üreticilerinin ürettiği her araç ve sokaklardaki yollardaki her araç potansiyel müşteri konumunda asıl meslek nedir nerelisin
Yine yanılıyorsun.Bahsettiğin bütün olaylara şimdiden adapte olup kendini geliştirirsen basit bi ecu değişiminden bile ciddi işçilik parası kazanabilirsin hem işin kolaylaşmış olur.ben olaya komplike bakıyorum olay sadece ecu tamiriden ibaret değil bunun sensörü var kablo hattı var programı var güncellemesi var chip tuningi var iş makinesi var ağır vasıtası var tarım makineleri var bunların türevleri var sektör çok büyük bi dükkan açıp bu sektöre hizmet verip para kazanmak bence mantıklı bir yatırım.
bunu müşteriye anlatmak zor , custom beyinde motora tam hakimiyet işide zor artık motor kontrol üniteleri çok komplike akü şarj akımından klima kompresörü basıncına kadar el altında tutuyor klima eco moda mı alınmış maxAC ye mi alınmış araba genel olarak eco modda mı vs. bunların hepsini gözetliyor bunun yanında temel görevleri ateşleme yağ basıncı yağ sıcaklığı gibi şeyleri izliyor çift devirdaim olan motorlar türedi birisi elektrikli birisi kayışdan tahrikli bunları yönetiyor ön ızgaranın arkasında hava akış klepesi olan arabalar var dış sıcaklığa göre bunu yönetiyor vs. vs. Bunların hepsini yapabilecek custom ecular mevcut olsa da herkesin elinin altında telefon var bakıyor çıkma beyin 20bin tl custom ecu işcilik vs. 25 tutuyor çok zor ikna olması.Komple yeni beyin takılsa?
Custom firmware?
Böylece koruma derdi olmaz. Kendi koruması olur. Alternatif, yan sanayi beyin olmuyor mu?