owon sinyal jenaratörü

hatredlife

Üye
Merhaba arkadaşlar hobi amaçlı deneyler için ve kendimi geliştirebilmek için bir sinyal jenaratörü almaya niyetlendim bütçem kısıtlı ve yer olarakta raftaki yerimde kısıtlı OWON DGE3032 modeli uygun gibi geldi bana tavsiye edermisiniz 30 mhz benim gibi amatörler için yeter sanırım aslında dge 2000 serisiyle nerdeyse aynı bazı özellikler dışında ama 2000 serisi çok küçük ve hafif bu dahili beslemeli daha oturaklı bir cihaz geldi bana yardımlarınız için teşekkürker.

DEG3000_1.jpg

Yer sorunu diye dusunmemek lazim bence. Yer i degistirimek kolay, cihaz degistirmek zor.

aynı bütçe ile hantek de tercih edilebilir. gene 300Ms ve daha derli toplu bir alet.

• Zengin modülasyon fonksiyonu, AM, DSB - AM, FM, PM, ASK, FSK ve PSK, BPSK, QPSK, 3 FSK, 4 FSK, OSK ve PWM, vb. desteği.
  • 1μHz frekans çözünürlüğü: Empedans yüksek olduğunda, genlik aralığı 2mV ~ 20Vpp'dir. Empedans 50Ω olduğunda, genlik aralığı 1mV ~ 10Vpp'dir.
Buna mikrofon bağlasam telsiz vericisi olur mu? :)
Kaç watt çıkış alırım?

Bir karşılaştırma değil ama yer sorunum var dediğin için alternatif olarak Uni-T UTG962E önerebilirim. Masaüstü multimetre testinde kullanmıştım inanılmaz bir hassasiyeti var. Ölçüm detaylarını aşağıda görebilirsin.

• Zengin modülasyon fonksiyonu, AM, DSB - AM, FM, PM, ASK, FSK ve PSK, BPSK, QPSK, 3 FSK, 4 FSK, OSK ve PWM, vb. desteği.
  • 1μHz frekans çözünürlüğü: Empedans yüksek olduğunda, genlik aralığı 2mV ~ 20Vpp'dir. Empedans 50Ω olduğunda, genlik aralığı 1mV ~ 10Vpp'dir.
Kaç watt çıkış alırım?
Teoride olur. Pratikte de çok yakın mesafeden sinyal alabilirsiniz. Alıcı telsiz olacaksa sinyal jeneratörünün çıkışını direkt telsize girmeyin zarar verebilirsiniz. El radyonuz varsa orta veya kısa dalgada deneyin. (Mikrofonu sinyal jeneratörüne direk bağlayamazsınız.)

Bu arada owon hakkinda kimse yorum yapmadi pek tavsiye edilmiyor sanirim acikcasi benim gonlumden gecende hantek ama alternatif olarak hem benzer ozellikler hemde boyut olarak uygun gelmisti.

İlginiz icin tesekkurler unit modelinin olusturulan keyfi dalgalari kaydetmedigini okumustum dogru mudur.
Hiç bu özelliğe ihtiyaç duymadım ama cihazın bir kayıt özelliği olmadığını biliyorum. Ön tanımlı 24 dalga formu var.

Biraz zahmetli olabilir ama SCPI protokolü ile programlanabiliyor. Yani kaydetmek yerine bilgisayardan istediğin dalga formunu üretebilirsin diye düşünüyorum. Belirteyim, ben hiç kullanmadım.

Kaç watt çıkış alırım?
250 mw verebilir

1727898376951.png

Bütçe sorun değilse yer konusunu çok dert etme bence eğer durum çok kritik değilse, cihazlar alındıkça bir şekilde yer bulunuyor.

Bu Am sinyalide bir sekilde bir yukseltecle kullanilabilir belki de :emindegil1: ses yukseltme gibi

çok yükseltmeye gerek yok 25mhz sinüs verip fm ile module edersen yakındaki bir fm radyodan 100.0 mhz'den tonu duyabilirsin. ya da 33.333 mhz set edilirse çok daha güçlü çıkar.

Tekrar dusundum yer olarak bi sekilde uydurabilecegime karar verdim hantek sinyal jenaratorune daha sicak bakiyorum forumda kullanip tecrubesi olan varmidir birde bant genisligi 15 mhz alsam beni bir cok is icin idare etmezmi

Tekrar dusundum yer olarak bi sekilde uydurabilecegime karar verdim hantek sinyal jenaratorune daha sicak bakiyorum forumda kullanip tecrubesi olan varmidir birde bant genisligi 15 mhz alsam beni bir cok is icin idare etmezmi
hantek 25mhz modeli kullanıyorum bir sorun veya eksik görmedim.

Hantek sinyal jeneratörleri neredeyse osiloskopları ile aynı para.
Normal midir? Osiloskoplar daha komplike bir yapıya sahip değil mi?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back