Mg Chemicals Liquid Tin olabilir.
421A - Liquid Tin
421A is a clear yellow immersion tin solution designed to coat copper traces and solder deposits with a thick layer of tin. The deposited tin is readily solderable and extends the working life of circuits by protecting them from corrosion.mgchemicals.com
Bunun Türkiye'ye sokulabileceğini hiç sanmıyorum. Kendimiz bir şekilde yapmamız lazım.
Buldum galiba. Su olsa gerek.
Bu bambaşka birşey. Kalayla alakası yok. İçinde kalay bile yok.Buldum galiba. Su olsa gerek.
Eger oluyorsa cok rahat edilir. Ince hatlarin oldugu PCB'leri lehimle kaplamak cok zahmetli. Sonrasinda tek tek hatlari kontrol etmek gerekiyor mikroskopla. Yapilacak is degil.O zaman kalay klorür, tiyoürü, bir de saf su gerekiyor bize. Hepsi türkiye'de bulunabiliyor. Zamanı gelince bunu deneyeceğim.
Evet varmış.bunu aslında konuşmuştuk. netpcb diye bir firma yapıyordu. başka bir üreticisi de vardı hatta ama görüştüğümde artık yapmadıklarını söylediler.
şu ilan güncel duruyor bahsettiğim artık üretmeyen firma buydu:
ben kucuk pcb lerde lehim emici tel ve flux ile yollari dolasiyorum, cok kosa surede ince bir lehim tabakasiyla kaplaniyor, bu kimyasallar biraz riskli bence, birde cam recinesi ve alkol ile yapilan flux benzeri bir sivi var lehim isi bittikten sonra tum bakir yuzeyi bununla kapliyorum ve kuruduktan sonra boya gibi oluyor yillarca korozyon olmadan muhafaza edilebiliyor, tekrar lehim yapmak istediginde de hicbir noktayi kazimadan dogrudan lehim yapabiliyorsun.Asıl korozyon önleme açısından istiyorum ben bunu. Yoksa PCB birkaç gün kalsın, leş gibi koyu kahverengi renge dönüşüyor. Ondan sonra da ne lehim tutuyor, nede multimetre ile dokununca doğru dürüst temas ediyor.
Kati halde de varmis. Boyle alip depolamak daha kolay olur sanki.O zaman kalay klorür, tiyoürü, bir de saf su gerekiyor bize. Hepsi türkiye'de bulunabiliyor. Zamanı gelince bunu deneyeceğim.
Kati halde de varmis. Boyle alip depolamak daha kolay olur sanki.
Boya Hammadde CAS: 62-56-6 Tiyoüre / Tiyokarbamid Üreticiler ve Tedarikçiler - Fabrika Fiyatı - EAGLE SKY
Boya hammadde cas için online alışveriş: eagleschem.com at EAGLE SKY gelen 62-56-6 thiourea / tiyokarbamid. Çin'de en profesyonel Ara üreticilerinden ve tedarikçilerinden biri olarak, size yüksek kaliteyi ve iyi performansı garanti edebiliriz. Şimdi bizimle rekabetçi fiyat ve hizmetin tadını...tr.eagleschemar.com