Kesinlikle dogru, ancak dogru egitim ile bu mumkun olabilir. Yoksa motor tehlikeli degil, kullanicilar cok tehlikeli. Herkes senin gibi dusunse abi her araca rahat rahat binilir.Ekipmanın tam olsa da motor sakat geliyor bana. Trafikte fark edilmesi zor. Sıkışma tehliken var.
Türkiye şartlarında büyük araçtan şaşmamak lazım diye düşünüyorum.
Hakan bey vallahi haklısınız.Ben motora binmeye başlayınca sanki ruhum gençleşiyor.Gerçi ilk bindigim anda bildigim tüm duaları saymaya başlıyorum.zira biliyorumki bu işin pardonu yok;selavat getirmeye bile fırsatım olmayacak.Yaşattıgı özgürlük hissi beni cezbediyor.İstanbul içerisinde bir yere gidecegim zaman trafik varmış yokmuş beni ilgilendirmiyor.Hele otopark derdi olmaması başka bir güzelligi.Eminönü meydanının ortasına park edip istedigin gibi gezebiliyorsun.Hatta ben motor surme olayini beyin sporuna benzetirim. Motor hata affetmez, karin toklugu olmayacak, vucut rahat, akil acik olacak. Sonra baslayacan her seyi gorup ongormeye, hayata bakis acin degismezse ben bir sey bilmiyorum. Gerci bunu duzgun yapamaz isen hayatta kalma olasiliginida cok azaltiyorsun.
Yoksa motor, aldin ustune bindin, gittin bir sey degil.
Motor surenlerin Alzaymir a yakalanma olasiligi diye bir sey var mi acaba
300 mA. yangın koruması, 30 mA. hayat koruması, hızlı atan sigorta çeşitleri, topraklaması, yalıtım trafosu, güvenlik eldiveni, kontrol kalemi, avometresi.... vesairesi var. Elektrik öldürmek istemeyebilirde, illa ölecem diyenede ne yapsın. Mesleği elektrik-elektronik olmayanların, elektrikten ölüm sayısı da daha fazla olabilir?O zaman elektriğe çarpılıp ölme riskiniz var elektroniği de bırakın
Ben elektriği aranızda hayat kurtarıcı olarak kullanan biriyim ve burada bunu deneyimleyen kimsenin olduğunu sanmıyorum.Ben burada elektriği değil ön yargılarınızı eleştiriyorum.300 mA. yangın koruması, 30 mA. hayat koruması, hızlı atan sigorta çeşitleri, topraklaması, yalıtım trafosu, güvenlik eldiveni, kontrol kalemi, avometresi.... vesairesi var. Elektrik öldürmek istemeyebilirde, illa ölecem diyenede ne yapsın. Mesleği elektrik-elektronik olmayanların, elektrikten ölüm sayısı da daha fazla olabilir?
Ayrıca elektrikle alakası ilgisi olmayan, elektriğe ihtiyacı olmayan da yoktur. Herkes elektrikle bir şekilde muhatabdır. Tabiki Amish mensubu değilse.
Burada maksadın "ÜZÜM" yemek değil "BAĞCIYI DÖVMEK" olduğu çok belli."Motorsiklet her halükarda diğer araçlardan güvenlidir." katılmıyorum.
Altı üstü 2 tekerlekli araç işte, ne kadar güvenlik önlemi alınabilir ki?
Tavsiye niteliğinde birşeyler işte;
1. Hız yapma 2. kask tak 3. büyük araçların kör noktasına sokulma 4. Emniyet kemeri takma... 5. Kaza anında düşmeyide becerip cenin pozisyonunu al... 6. Masrafa gerek yok, takla bariyeri ekstradan takılır... 7. şeridinden efendice giden binek otomobil türünden araçlar, yan şeritlere doğru yanaşıp sana ortadan yol açmıyorlarsa,
bas kornaya çek aragazı, efendi olmayı onlara öğret, sana yol inşa etmeleri onların asli görevlerinden... 8. köşeden bucakdan yolunu bulup illada ilerlemelisin, trene bakar gibi bekleyecek olsan ne anlamı varki, sen otomobil sürmüyorsunki, boşuna 2 tekerlekliyi kullanma ozaman, hakkını veremiyon sen bu işin, git otomabil al abi, motor senin neyineki... 9. Devletin işi neki yol kenarındaki bariyerleride komple değiştirmeliler vergisini parasını ben ödüyom onların.... ben olmasam maaş bile alamazlar... hem para vercem hemde kuşbaşı etcekler beni yok öyle.
Çok binene bazen birşeyler olabiliyor, iyi kafası olduğu kesin. ne kafası "MOTOKAFASI". belkide beyinde fazla uyandırmamak gereken bir yeri kaşıyor olabilir, mesleğimizde değilki şimdi bilsek-anlasak burayı.
Allah dan şükrediyorum taksisini çıkarmadılar bunların. "MOTOTAKSİ" Daha havalısı "MOTAKSİ" Asıl ihaleyi o zaman tam alırdık.
Ne ihalesi "BEYAZ IŞIĞA KAVUŞMA İHALESİ"