Yanlış hatırlamıyorsam o frekanslarda mikrostrip boyunca iki taraflı ground plane'i birşeştiren düşük çapta strip boyunca via'lar yapıyorlar.
RF ölçüm aletleri olmadan hassasiyeti belli olan aletle kıyaslama dışında bir seçenek kalmıyor.
EC25 modül ile şöyle bir problemim var. EC25 üzerinde elimde LTE anten olmadığı için 2G anten takılı. Ve modül enerji verildiğinde açılıyor. İlk aşta T omutlarına cevap veriyor ama sonra cevap vermemeye başlıyor. Sim kartı çıkarıp şebeke bağlantısı olamadan denemedim. İlk denemede de USB kablo seçmesi yüzünden modülü düzgün tanımamaıştı. Şimdi de başlangıçta tanıyıp sınradan iletişim kuramaz halde. Öneriniz var mı? LTE anten sipariş ettim nasip olursa bugün gelecek. Onlarla deneyip sonucu yazarım yine
EC25 ile raspberry'ye sorunsuz internet baglantisi verebilirsek harika olur aslinda ( 20 mbps uzeri ). Bir de bunu IMEI kayitli unite ile yapiyorsak daha da guzel olur. Takipteyim.
EC25 IMEI kayıtlı. Quectel ve EMpa yetkilileri ile görüşmemde EC25in yaklaşık 10 yıldır piyasada olduğu ve qualcomm çipli ve Quectelin en sorunsuz modüllerinden biri olduğunu belirtiler.
Anten, besleme yada saçma sapan birşey kaynaklı problem yaşıyorum. Çözünce Lora ve LTE içeren bir daughter board çizeceğim. GPIOlara erişimi engellediği için shield yapısı hoşuma gitmiyor. Board altta Raspberry pi üstte ve GPIOların flat kablo ile taşındığı bir tasarım var aklımda. Bu sayede Hem GPIOlara rahatça erişilecek hem de raspberry pi, Nvidia Jetson gibi 40 pin GPIO konusunda pi uyumlu sistemlerle kullanılabilecek bir yapı olacak.
EC25 ile 150MBps kadar hızı gördüğünü söyledi aldığım kişi. BAğlantıyı çözebilirsem deneyeceğim.
Sahada nodelardan veri toplayan, bu verileri hem veritabanına hem de sunucuya gönderen bir merkez var aklımda. Tam bir uzaktan kontol uygulaması olacak. Çift yönlü. Sensörlerden sunucuya-telefon uygulamasına, telefon uygulamasından aktuatörlere güzel bir sistem olacak diye düşünüyorum.