O zaman ben eninde sonunda domain + hosting alırım.
O zaman raspberry pi, şu pi, bu pi kafayı yormana gerek yok IP de statik olur.
O zaman ben eninde sonunda domain + hosting alırım.
Şimdilik benim değil. Sadece kurcalamak için aldım. Ama belki geri istemez. Çünkü kendisinde pi3 var.Süper artık herhangi bir şey satın almadan server kurabilirsin.
Apache için hata vermemiş. Apache çalışıyor mu, hangi komutla kurdun?
Dolmuş ellam. 8gb kart takılı. Daha yükseği de yok şuan.Disk alanı dolmuş sanki. Şu komuları gir bakalım ne diyecek:
Kod:$ sudo mount $ sudo df
$ sudo dpkg-query --show --showformat='${Installed-Size}\t${Package}\n' | sort -rh | head -50 | awk '{print $1/1024, $2}'
Herkesi memnun etmek için tası tarağı ne varsa koymuş bu raspberry'ciler Paket listesine bakıp lazım olmayan şeyleri kaldırman lazım. Ama tabi her paket için bu kararı vermen lazım.
Şöyle bir komut var, paketleri boyutlarına göre listeleyen. Bu listeyi al bakalım en büyükleri nelermiş. Belki silebileceğimiz şeylerdir
Kod:$ sudo dpkg-query --show --showformat='${Installed-Size}\t${Package}\n' | sort -rh | head -50 | awk '{print $1/1024, $2}'
Sadece işletim sistemi 8gb kaplamaz ki. ????
$ sudo apt-get autoremove wolfram-engine
df
yapalım.Abi wolfram ile chromium u kaldırdım sonra listeleme yaptım hala listede çıkıyor?O wolfram-engine'i hemen kaldır, kesin işin olmaz onla.
Kod:$ sudo apt-get autoremove wolfram-engine
Hatta chromium-browser'i de kaldır. Ne yapacan tarayıcıyı orada?
openjdk'ları da kaldır (onlar JAVA, işin olmaz)
libreoffice'leri kaldır. Herhalde doküman yazmayacaksın rappberry pi üzerinde.
Bunları kaldırdıktan sonra tekrar birdf
yapalım.
Kurcalayayım bakalım abi.Aşağıda bir prosedür var bir paketin bağımlılıklarını falan herşeyi kaldırmak için ama böyle şeyleri hazır hap gibi hemen kullanmamak lazım. Kritik paketleri de kaldırabilir. Onun yerine hata mesajlarındaki bağımlılıkları inceleyim ilgili paketleri kaldırmayı denersen daha sağlam olur.
Using apt-get to remove packages and dependencies
I've recently been reading through a lot of questions/answers/opinions about removing packages and dependencies. There's a lot of different ways to do it, some being overly convoluted and some beingaskubuntu.com