Raspberry Pi5 IO üzerinden beslenmesi

Mucit23

Üye
Selamlar

Raspbbery Pi 5 'in IO pinlerine geçen bir kart tasarımı yapacağım. RP5'in güç gereksinimlerini ve birkaç IO ekipmanını bu kart üzerinde halledicem.

Güç için 12V->5V ve dönüşümü yapacağım. Raspberry Pi'nin düzgün ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için LM2596 gibi 5A kapasiteye sahip bir step down düşürücü uygun olur mu? Sadece 5V pinlerinden gerilim uygulamam yeterli mi?

Nelere dikkat etmem gerekir?

Pi5 için güç gereksiniminin gpio pinlerinden yapılması tavsiye edilmiyor. Sanırım PTC gibi bir bileşen var type c soket ile 5v besleme arasında.

Tavsiyem Raspberry Pi5 Type C üzerinden beslenmeniz.

Diğer taraftan LM2596 maksimum 3A o da iyi soğutma ve orjinal Texas çipler için geçerli. 5A besleme için daha farklı çözümler düşünmeniz gerekir.

Son düzenleme:
Hocam peki bunun için nasıl bir çözüm önerirsiniz. Ben bu step down düşürücü işini kendi kartımda yapmam gerekiyor harici bir kart olmayacak. Lm2596 yetersiz ama XL4016 gibi dönüştürücüler iş görebilir. Galiba kendi kartıma TypeC güç çıkışı koyup TypeC to TypeC bir kablo ile güç aktarımı yapmak daha mantıklı.

1759512795996.png

dc besleme için bu iş görür.
Type C için ise
1759512833470.png

robiz.net, direnc.net, robotistan gibi yerlerde var. Buna nispeten kalın bir kablo takınca iş görür

pi5 ile hiç denemedim ama pi4 ara ara 1.5A çekiyor ve açıldığında 500-600ma ile çalışıyor. tabi bu akım tamamen işlem yüküne bağlı. full cpu çalıştıran + 3d grafik oynatan işlemlerde 3-4A bulabilir.

kartın beslemesine baktım AP63356 kullanılmış.

Hocam pi5 8gb ile kullandım. 43V'u önce 12V'a, oradan da 5V düşürüp hem Jetson Orin hem de Raspberry Pi5 ile çalıştırdım. Çalışıyor. Type C portu üzerinden yukarıdaki konnektör ile besledim.

Son düzenleme:
Tam benzer bir şey aramak için bilgisayara geçmiştim, elimde usb soketi yollarla beraber sökülmüş bir pi3 var board tamirine girmeden io üzerinden besleyebilir miyim diye bakacaktım.

Pi3 ve pi4 IO üzerinden beslemeyi kabul ediyor ama pi5 için önerilmiyor.

Type c cikilinda birden fazla voltaj hattı olabilir 1.8 3.3 5 gibi ve entegre in yapısı tersten calişmaya uygun olmayabilir type c nin oradaki pmic in datasheetini aradım ama yayınlanmamış sanırım

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,340
Üyeler
3,310
Son üye
Sdt01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back