Bi bakmam lazım ne olacağına.sıfırlayınca böyle gözükmesi normal bence.
ama nası çözeriz onu düşünüyorum.
sıfırlamasak ne olur?
Bi bakmam lazım ne olacağına.sıfırlayınca böyle gözükmesi normal bence.
ama nası çözeriz onu düşünüyorum.
sıfırlamasak ne olur?
bunu da çözeriz ama önce sıfırlamazssak ne olacağını görelimBi bakmam lazım ne olacağına.
Değişkenleri kapattım. Sıfırlamayınca bir değişiklik göremedim. Normal çalışıyor şimdilik ama sorun değişkenler değilmiş.bunu da çözeriz ama önce sıfırlamazssak ne olacağını görelim
girişi 1 çekirdekten oku okduğunu değişkene kaydet aynı girişi 2 çekirdekten okumaya çalışınca işlemci kilitleniyorDeğişkenleri kapattım. Sıfırlamayınca bir değişiklik göremedim. Normal çalışıyor şimdilik ama sorun değişkenler değilmiş.
akım ve voltaj okumanın for döngüsünü 2.çekirdeğe aldığım zaman oluyor bu ekran görüntüsü.
Değişkenleri kapatınca da oluyor. Kodun devamını da 2.çekirdeğe alıp sadece en son çıkan değişkenleri 1.çekirdekte bırakacağım bakalım sonuç ne olacak
Görünüşe göre bir kod bloğunu sadece bir çekirdekte işleyip, bir değişkene aktarmak lazım. Sonra o değişkenler sıkıntısız çekirdekler arasında paylaşılıyor.girişi 1 çekirdekten oku okduğunu değişkene kaydet aynı girişi 2 çekirdekten okumaya çalışınca işlemci kilitleniyor
sırada ne var ona bakalımGörünüşe göre bir kod bloğunu sadece bir çekirdekte işleyip, bir değişkene aktarmak lazım. Sonra o değişkenler sıkıntısız çekirdekler arasında paylaşılıyor.
Ama eğer kodu ikiye ayırıp yarısını bir çekirdekte, diğer yarısını ikinci çekirdekte çalıştırırsan o zaman sapıtıyor.
Şuanda bende durum düzeldi.
Valla sen olmasan çırpınır dururdum. Sağolasın.Gayet güzel ilerledik PICO ile
I2C haberleşmesi yaptık.
SPI haberleşmesi yaptık.
Analog okuma yaptık.
2 çekirdeği nası kullanacağımızı öğrendik.
Şemaya çoğunlukla hakimiyet kurduk nesi var nesi yok biliyoruz.
Ben buraya yazmadım ama klavye ve mouse olarak da kullandım.
Ben şimdi set butonuna basınca set ekranına geçme kısmını ayarlıyorum.sırada ne var ona bakalım
if(set == 1) { //Set butonuna basıldıysa
page2 = 1;
}
if(page2 == 1){
Set ekranını gösterme kodları;
}
Benim bu pico ile sürekli çalışacak bir uygulama yapmam lazım mesela bir fabrikaya mümkünse çok fazla vfd olan bir fabrikaya ürün sayacı vs.Valla sen olmasan çırpınır dururdum. Sağolasın.
Ben şimdi set butonuna basınca set ekranına geçme kısmını ayarlıyorum.
O da şöyle;
C:if(set == 1) { //Set butonuna basıldıysa page2 = 1; } if(page2 == 1){ Set ekranını gösterme kodları; }
Nano da 87% SRAM, 52% Flash Bellek kaplayan kodlar bunda 3% - 5% kaplıyor. Yer ve ram sıkıntısı yok.
datasında yazmıyor eeprom var diye.Nano da 87% SRAM, 52% Flash Bellek kaplayan kodlar bunda 3% - 5% kaplıyor. Yer ve ram sıkıntısı yok.
İşlemci çift çekirdek. Aynı anda iki işlem yaptırabiliyorsun.
Yanlış hatırlamıyorsam EEPROM da var demiştin sen. Daha ne olsun?
alsana 3 kişi yürür gideriz nesi var nesi yok çözerizEn sonunda bir pico da bana aldıracaksınız
Nano ile aynı fiyat ve denemeye gerçekten değer.En sonunda bir pico da bana aldıracaksınız
Ben alırken python öğrenme niyetiyle aldım birgün github anasayfama düştü bu phillhower abinin yaptığı board eklentisi.Nanoyla aynı fiyat ve deneme gerçekten değer.
Aslında phyton da öğrenip işi hakkıyla yapmak lazım. Phyton da yabana atılacak bir dil değil.
I don't now.16335 eklentisine bak
bu burda ne işe yarıyor.
"8M-BIT, 16M-BIT AND 32M-BIT
SERIAL FLASH MEMORY WITH
DUAL AND QUAD SPI"
Biz direkt usb ile programlıyoruz bu fazla parça mı acaba üstünde.