baktım ama böyle bir seçenecek bulamadım aklıma şu geldi.Ekrana yazdırdığım 5 tane yan yana pixel var.u8g2.drawLine(53,26,58,26);
Bunları istediğim zaman silme komutunu bulamadım.
Deniyorum hemen.baktım ama böyle bir seçenecek bulamadım aklıma şu geldi.
setDrawColor komutuyla sanırım invert yapıyoruz
bu çizdiğini invert edip tekrar çizersek temizlemiş olmaz mıyız?
Sol tarafı hiç görme. İş bitmeyince toplayamıyorum da.Güzel ilerliyoruz abi masanın maşşalahı var kalabalık
Abi acelemiz yok ki. Sen kaçta dönüyorsun iştenSol tarafı hiç görme. İş bitmeyince toplayamıyorum da.
Şimdi şu pixel silme sıkıntısı devam etmekte.
Aslında yapmak istediğim "0"'ın altında bir imleç yanıp sönsün.
Bu imleci drawLine ile oluşturdum ama yanıp sönmesi lazım sürekli.
Dökümantasyonda bazı komutlara örnek vermemiş. mesela setDrawColor nasıl çalışıyor anlamadım.
birde flipMode diye bir komut buldum ama onunda nasıl çalıştığını tam kestiremedim.
İş saati yaklaştıkça sıkıntı basıyor, Odaklanamıyorum.
Gece 00:00 daAbi acelemiz yok ki. Sen kaçta dönüyorsun işten
tüketimden yana sorunumuz yok yaz yazabildiğin kadarGece 00:00 da
Aslında bir yol budum ama çok saçma.
Sayfanın oluşması için clearBuffer ve sendBuffer komutları arasına yazılması gerekiyor.
Eğer iki buffer açıp birine pixelli halini diğerine pixelsiz halinı koyup araya da delay eklersem sırayla bir o buffer, bir diğer buffer çalışıyor ve pixeller yanıp sönüyor gibi oluyor.
Ama sayfayı iki kere oluşturmuş oluyorum. Gereksiz tüketim oluyor.
Tamam buldum gibi.tüketimden yana sorunumuz yok yaz yazabildiğin kadar
u8g2.clearBuffer();
drawF(0, 0, 128, 64, 1, 1, 126, 62);
u8g2.setFont(u8g2_font_VCR_OSD_tr);
//u8g2.drawStr(31, 0, "5");
u8g2.setCursor(4, 25);
u8g2.print("SET:");
//// Voltaj değerini ekrana yazdırma /////
//u8g2.drawStr(31, 0, "5");
u8g2.setCursor(50, 25);
u8g2.print("00.00");
u8g2.setCursor(112, 25);
u8g2.print(F("V"));
/////////////////////////////////////////
//// Akım Çerçeve ////////////////////////
u8g2.drawLine(10, 32, 115, 32);
//////////////////////////////////////////
//// Amper değerini ekrana yazdırma //////
u8g2.setCursor(4, 55);
u8g2.print("SET: ");
//// Voltaj değerini ekrana yazdırma /////
//u8g2.drawStr(69, 0, "5");
u8g2.setCursor(50, 55);
u8g2.print("00.00");
u8g2.setCursor(112, 55);
u8g2.print(F("A"));
u8g2.sendBuffer();
u8g2.setDrawColor(0);
u8g2.drawLine(52,26,59,26);
u8g2.drawLine(52,27,59,27);
delay(700);
u8g2.setDrawColor(1);
u8g2.drawLine(52,26,59,26);
u8g2.drawLine(52,27,59,27);
delay(700);
u8g2.sendBuffer();
Evet onun farkındayım. Düzelticem bazı şeyleri.abi font değiştirmiyorsun ama sürekli set font yapmışssın 1 tane set edince ediyor
Çift çekirdek olayını söylemesen denemiştim çoktan. Artık iş başı yaptım.bu piconun içinde millis varmı acaba
hayırlı işler abi kolay gelsinEvet onun farkındayım. Düzelticem bazı şeyleri.
Çift çekirdek olayını söylemesen denemiştim çoktan. Artık iş başı yaptım.
Boş vaktin varsa şu pico nun EEPROM olayı ile ilgili bir konu açar mısın? Bakalım nasıl oluyor o iş. İlerde lazım olur.hayırlı işler abi kolay gelsin
akşam açayım abi şuan birazcık işim varB
Boş vaktin varsa şu pico nun EEPROM olayı ile ilgili bir konu açar mısın? Bakalım nasıl oluyor o iş. İlerde lazım olur.
Low - HIGH Pass Filtre çok çıkıyor karşıma. Ne olduğunu bilmiyorum, öğrensem iyi olacak.Sıcaklık sensörünü 350 kere okuyup ortalamasını almak biraz abartılı bir iş olmuş Gökhan. Onun yerine LM35 çıkışına bir RC low pass filtre koyabilirdin ve tek okuma ile sonuç alabilirdin. Ama bahaneyle PICO öğreniyorsun o yüzden hayırlı olmuş
Abi pico'dan fadalanalım yine bizim piconun analog referans pinine bir filtre yapılmış onu kullanLow - HIGH Pass Filtre çok çıkıyor karşıma. Ne olduğunu bilmiyorum, öğrensem iyi olacak.
Lm35 ile arduinoya ilk başladığımda tanışmıştım. O zamanlar herkes 350 for döngüsü yapıyordu.
Aşağıdaki şemada full-range olayı var. Bunu yapsam acaba diye düşünmüştüm ama low pass filtre olayı daha kolaysa onuda yapabilirim. Hem öğrenmiş olurum.
16338 eklentisine bak
Bu konuyu iyi anlatan birini bulmam lazım önce. Kafamda oturmadan yapmanın benim için bir anlamı yok.Abi pico'dan fadalanalım yine bizim piconun analog referans pinine bir filtre yapılmış onu kullan