RGB to VGA

Çözünürlük çok önemli değilse stm32f blue pill ile yapabilirsin.
Kendi deneme Linkim.

Yardımınız için teşekkürler. Ben bir vga sinyali oluşturmakdan ziyade mevcut RGB sinyalini vga ya dönüştürmek istiyorum. Ayrıca sadece rgb sinyalim var. H ve V sinyallerim yok. Bu arada renkde sabit tek renk .

Yardımınız için teşekkürler. Ben bir vga sinyali oluşturmakdan ziyade mevcut RGB sinyalini vga ya dönüştürmek istiyorum. Ayrıca sadece rgb sinyalim var. H ve V sinyallerim yok. Bu arada renkde sabit tek renk .

Elinizde herhangi bir sync(H,V, synchronization) olmadan bildiğim kadarıyla bunu VGA ya çevirememeniz gerekir. Sync olmadığına emin misiniz?

Elinizde herhangi bir sync(H,V, synchronization) olmadan bildiğim kadarıyla bunu VGA ya çevirememeniz gerekir. Sync olmadığına emin misiniz?
Evet HSync ve VSynec yok. Eski oyun konsollarınıda bu şekilde çeviriyorlar. H ve V için pot koyuyorlar. Uygulamayı ilk defa yapacağım için çok bilgim yok .

Bu sistemi sadece RGB veren eski tip CNC ekranlarını VGA ekrana çevirmek için kullanacağım. Hazır sistem alıp kullanmak istemiyorum.

Hazır sistem istememde ki sebep her model için alıp stoğumda tutmam gerekli.

Evet HSync ve VSynec yok. Eski oyun konsollarınıda bu şekilde çeviriyorlar. H ve V için pot koyuyorlar. Uygulamayı ilk defa yapacağım için çok bilgim yok .

Bu sistemi sadece RGB veren eski tip CNC ekranlarını VGA ekrana çevirmek için kullanacağım. Hazır sistem alıp kullanmak istemiyorum.

Hazır sistem istememde ki sebep her model için alıp stoğumda tutmam gerekli.

Şurada : https://www.retrosix.wiki/rgb-formats

değişik RGB formatları tanıtılmış. Buna göre de sync olmalı ki ekranda ekranda stabil (durağan) bir görüntü görebilelim. Tanıtılan formatlardan ikisi sanırım sizin anlatımınıza uyuyor.

1 - RGsB (SoG, Sync On Green) : Burada ayrı bir sync hattı yok. sync bilgisi Green hattına bindirilmiş ve karşı tarafta bunu decode etmek gerekiyor. Bulduğum bir örnek: https://www.instructables.com/Arcade-PS2-Sync-on-Green-Simple-Way-to-Remove-Gree/

2 - Component Is Not RGB. Burada hat isimlendirmesi RGB olarak yapılmış ama bunlar gerçekte YUV/YCbCr formatı. Dönüşüm için internette bolca örnek bulunuyor.

H V sinyalerini monitörün tanıması gerekir eğer monitörlerin tanıdığı frekanslarda ise iş kolay rgb sinyalinin içinde h ve v sinyalini bir şekilde çıkarabilirsin eğer frekansı monitörler tanımıyorsa o zaman rgb sinyalleri dijitale çevrilip ram a yüklenecek ve istenen çözünürlükte scale edilip hdmi yada vga olarak çıkış yapılacak çok iş.

Eğer osiloskopun varsa h v sinyallerini görebilirsin

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,905
Üyeler
2,805
Son üye
hangam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back