şarjlı tornavida lityum pil bağlantısı

s.a elimde eski tip çalışan şarjlı tornavidamı resimdeki gibi lityum pile çevirmeye çalıştım ama 1- çalışmıyor 2- typ-c adaptörü bağlayınca çalışıyor ama TP4056 modül hem aşırı ısındı hemde 2 ledin ikiside yandı anormallik nerde çözemedim ? sol tarafda anahtardan çıkan 2 kırmızı siyah kablo sağ sol dönüş göstergesi kablosu ben eski pilin çıkış yerine bağladım ? hata nerede ?

Ekler

• 20251129_180501.jpg
    20251129_180501.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 34
s.a elimde eski tip çalışan şarjlı tornavidamı resimdeki gibi lityum pile çevirmeye çalıştım ama 1- çalışmıyor 2- typ-c adaptörü bağlayınca çalışıyor ama TP4056 modül hem aşırı ısındı hemde 2 ledin ikiside yandı anormallik nerde çözemedim ? sol tarafda anahtardan çıkan 2 kırmızı siyah kablo sağ sol dönüş göstergesi kablosu ben eski pilin çıkış yerine bağladım ? hata nerede ?
Kullandığın bms devreleri çok zayıf, tetiğe basınca motor yüksek akım çektiği için kendisini kapatıyor.Ya yüksek akimli ,örnek 20,30 amper 1s bms alacaksın veya hicbirsey takmayıp direk bağlayacaksın dışarıda bir jak ile 4.2v ile sarj edeceksin.

Şarj modülleri düşük akımla şarj ettikleri için sadece şarj için kullanılır. Direk motora bağlanmaz.

tamam peki güzel diyorsunuz ama bu video daki adam aynı bende ki şarjlı tornavidayı bendeki aynı malzemler ile bağlıyor çalışıyor 4.8 Volt şarjlı tornavida.

tamam peki güzel diyorsunuz ama bu video daki adam aynı bende ki şarjlı tornavidayı bendeki aynı malzemler ile bağlıyor çalışıyor 4.8 Volt şarjlı tornavida.

şarjda iken çalıştırmadı.
Çalıştırsaydı yanardı şarj modulu.
Voltaj regulatörünü 4.8 volta ayarladı.
Ama yükte denemedi. Yükte çektiği akıma bakmak lazım.
Boşta çalıştırınca akım düşük olur.

Şarj modülünde akım sınırlama direnci var onu daha düşük akımla şarj edecek bir dirençle değiştirin. Ayrıca uygun bir bms modülü üzerinde motoru besleyin.

peki tamam madem öyle diyorsunuz yarın parçacıdan 1S 15Amper bms alır takarım.
başka zaman olsa uğraşmam ama bu cihaz beni çok uğraştırdı 18650 pil içine sığmadı bazı çıkıntılar vardı onları hepsini yonttum havya ile erittim tp4056 modül için şarj yeri ayarladım kolay olmadı neyse yaın alır takarız.

arkadaşlar yaşadığm ilde 4S 15AMper bms bulamadım bunun yerine 3 tane 1s 3 amper bms paralel bağlasak olur mu ?? acaba ?

1S bms sadece koruma yapar, yüksek akım/gerilim/sıcaklık gibi. 4S bms pillerdeki voltaj farklılıklarını düzenler eğer koruma yanında balans özelliği de varsa.

1s bmsleri paralel bağlarsanız pilleri de paralel bağlamış olursunuz. Bunu kullanırsan daha sağlıklı. Aynı sitede 20 A var ama 100 küsür lira.

https://www.robolinkmarket.com/4s-4...f1QRY_w0VWggvbLlAfW0aJFFyIUkWJrxoCXsQQAvD_BwE
bu karttan elimde var ben 1 tane 18650 pil bağlayacam mesele orda..
diyelim oldu bu kartı küçücük tornavida da neeye sığdıracam ben ???

Sığmıyorsa 18650 pille kullanmayacaksınız.
Vidalamanın üstünde eskiden kullanılan ni-cd pilleri yenileyip kullanmaya devam edeceksiniz.

Yer varsa modifikasyon yapılır, yer yoksa eski sistemle devam...

Sığmıyorsa 18650 pille kullanmayacaksınız.
Vidalamanın üstünde eskiden kullanılan ni-cd pilleri yenileyip kullanmaya devam edeceksiniz.

Yer varsa modifikasyon yapılır, yer yoksa eski sistemle devam...
tamam 18650 pil kullanacam zaten ama anlamadığım nokta elimdeki BMS 3 amper yani böyle küçük bir tornavida için neden yeterli olmadı onu anlamadım sadece _???

Sorun şu ki kullandığın bms anlık, ilk anda çekilen akıma(stall) dayanamıyor olabilir. Örnek vermek gerekirse 775 bir motor 12 voltta 50 amper çekebilir, ilk kalkış anında. ölçebiliyorsan ampermetre ile ilk akımı okumaya çalış daha sonra bms akımına karar verirsin. Matkap küçük olduğu için lion pilin c değeri çok önemli değil.

Forum istatistikleri

Konular
8,608
Üyeler
3,424
Son üye
Ali

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back