Nasıl lehimleneceğini bilmiyorum ama rezistansın lehimlenmesi çok sakıncalı olur. Rezistans bu yav, rahatlıkla lehimin ergime derecesine ulaşabilir sıcaklığı. Bir vida/somun ile sıkılması lazım ve bunların da seramik bir yere bağlanması lazım.
An SMD reflow oven heater and insulator part. By Fikret.
www.hackster.io
Dimmer devresi de yapmıştım ama projeyi yarım bıraktım.
UFO rezistansına göre daha homojen ısınıyor. Rezistans kendi başına 750°C kadar ısıbabilir. Kontrol altında tutulması gerekiyor.
Bendeki rezistans 80mm kare. 100mm x 100mm kartlar için ideal.
Dikdörtgen olanları da var. Kart boyu 200mm ise dikdörtgen ısıtıcı daha uygun olur sizin için.
Nasıl lehimleneceğini bilmiyorum ama rezistansın lehimlenmesi çok sakıncalı olur. Rezistans bu yav, rahatlıkla lehimin ergime derecesine ulaşabilir sıcaklığı. Bir vida/somun ile sıkılması lazım ve bunların da seramik bir yere bağlanması lazım.
Verdiğim linkteki ürünü de bence düşünün. 245x 90 boyutta ürün vardı. Bağlantı ekipmanlarını almayı unutmayın. Yaylı bağlantı parçaları var. Almazsanız sabitleyemezsiniz.
Site pek "kurumsal" gibi gelmedi. Seramik ısıtıcı gücü 150-1500w, çalışma voltajı 110-220-230V . Çok mantıklı değil. Bu kombinasyonla en az 20 ısıtıcı bulunabilir
@fide 750Watt seramik ile sadece alttan ısıtma yapmak istiyorum. Sadece alttan ısıtarak lehimleme esnasında kayan malzeme varsa düzeltme imkanım olsun.
Aliexpress' ten PTC ısıtıcı alüminyum bir ürün aldım, PTC nin olduğu yer iyi ısıtıyor fakat geri kalan yüzeyler homojenize değil.
Seramik ısıtıcı bunun için güzel zaten. Heryer homojen ısıtıyor.
Ben çift ısıtıcı düşünmüştüm ama uygulayamadım. Alttan ısıtırken başka sıkıntılar çıkıyor.
Çıkan problemler şu: Bobin, kondansatör gibi iri ve metal içerikli komponentler geç ısınıyor. Alttan ısıtma olduğu için malzememnin üst kısmı soğuk kalıyor. Bu da farklı problemlere sebep oluyor. Çözüm Pcbde lehim eriyeme başladığı zaman üstten sıcak hava yada ikinci bir seramik ısıtıcı ile ısıtmak var. Denemeye başlayınca siz de garkedersiniz zaten.
Tamam. Kartımın üzerinde sadece bir büyük ( EC11 döner enkoder ) malzeme var, onu elle lehimlerim. Diğer tüm malzemeler üst katmanda. Isıtmayı alttan mı yoksa üstten mi yapmamı önerirsin?
10 taneden fazla üretmedim. Onun için bir sıkıntı yaşamadım. @butterfly , @DrFreeman dizgi yapıyor. Onlar da bu konuda görüş belirtebilir belki.
Sadece alttan ısıtma üstten sıcak hava tabancası ile işimi gördüm şimdiye kadar
An SMD reflow oven heater and insulator part. By Fikret.
www.hackster.io
Dimmer devresi de yapmıştım ama projeyi yarım bıraktım.
UFO rezistansına göre daha homojen ısınıyor. Rezistans kendi başına 750°C kadar ısıbabilir. Kontrol altında tutulması gerekiyor.
Bendeki rezistans 80mm kare. 100mm x 100mm kartlar için ideal.
Dikdörtgen olanları da var. Kart boyu 200mm ise dikdörtgen ısıtıcı daha uygun olur sizin için.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.