Kazasker
Aktif Üye
Evet kendimce verim testi yaptım.@Kazasker verim testi mi yapmaya calistin anlamadim, eger oysa yapmak istedigin, trafo yuksuzken giris gerilim ve voltajina bakmalisin cos@ filan es gecelim, sonra sekonder omik bir yukte iken giris gerilim ve akimini, ve cikis gerilim ve akimini ayni anda olcup sekondere transfer edilen guce bakmalisin, ben calismaz demedim sadece verim sikintili olur dedim, gereksiz guc sarfiyatini azaltacagim diye kademeli sarim yapmak istiyorsun ama trafo zaten kendisi yuksek kayba sahipse yapilan isin anlami kalmiyor, neyse yukaridaki testi yaparsan zaten asagi yukari olup olmayacagi ortaya cikar, belkide gayet guzel degerler ortaya cikar.
Şimdi bahsettiğiniz testi anladığım kadarı ile yaptim. Giriş gerilimi 223 hem yükte hem boşta. Çıkış gerilimi de 11.75 civarında. Sekonder de aynı lambalarla test yaptım. Asansör çalışınca 11 70 oluyor. Elektriği asansör tesisatında alıyorum.
Bu arada dün trafo saran bir tesise malzeme almaya gitmiştim. Bahsettiğiniz testi orda da yapmıyor. Sarıp saçı yerlestirip kutuya atıyorlar. Elimdeki imkanlarla bu kadar oluyor. Burada yaptığım işin iyiliğini kanıtlamak gibi bir niyetim yok. O yuzden yanlış anlamayın. Konuya hakim birisiniz. Önerilerinizi uygulayıp sonucu yazıyorum sadece..