Soğutucu

Celil

Üye

Merhaba elimde fazladan küçük soğutuculardan var. 3D yazıcı yapacağım ve Rasp'ın üstündeki triyaklara ve ATmega entegresine de takmayı düşünüyorum. Sorun olur mu?

Ekler

• atmega.jpg
    atmega.jpg
    226 KB · Görüntüleme: 135
  • triyak.jpg
    triyak.jpg
    145.4 KB · Görüntüleme: 126

Merhaba elimde fazladan küçük soğutuculardan var. 3D yazıcı yapacağım ve Rasp'ın üstündeki triyaklara ve ATmega entegresine de takmayı düşünüyorum. Sorun olur mu?

Triyaklar BTA ise sorun olmaz BTA'ların sırtı izole.
BTB ise izole değil.

Model numarasını söyleyin ve kendinizde orta uç ile sırtı arasını direnç kademesinde ölçün.

Triyaklar BTA ise sorun olmaz BTA'ların sırtı izole.
BTB ise izole değil.

Model numarasını söyleyin ve kendinizde orta uç ile sırtı arasını direnç kademesinde ölçün.
P60NF 06
P55 NF 06

model numarası yazan (siyah kısma) takmayı düşünüyordum.

P60NF 06

model numarası yazan (siyah kısma) takmayı düşünüyordum.
triyak değil bu mosfet.
izole etmezsseniz sorun olacaktır soğtucunun farklı bir iletken ile teması olursa şayet.

güzel montaj ve temas etmediğinden emin olursanız sorun olmaz tabii.
ama 2 iletken arasını birleştirirse bu soğutucu problem olması kuvvetle muhtemel.

Soğutucu neden bağlıyorsun? Isınıyor mu MOSFET'ler?

Karti dizayn eden oraya soğutucu olmadan koymuş.

Bu şekli ile çok aşırı mi ısınıyor? Soğutucu takmaktaki amacınız emniyet için mi?

Henüz bilmiyorum. fakat elime fazladan soğutucular var ve yazıcıyı tamamlamadan önce değerlendirmek istedim.

Dursun bir kenarda yav :) İşe yarardığı gün takarsın bir yerlere. Gereksiz yere soğutucu takarsan Ahmet'in dediği gibi soğutucunun bir yerlere temas etmesi riskini alıyorsun.

Mosfetler elle tutulamayacak kadar ısınıyoraa ( yaklaşık 60-65 derece) mosfetleri devreden ayırıp birbirinden izole ederek aynı soğutucuya monte eder.
Pinleri kablo ile karta taşırsınız.

Mosfetler de ısınma az ise hiç ellemeyin, bu hali ile kullanmaya devam edin, devrenin orijinalliği bozulmasın.

Forum istatistikleri

Konular
7,945
Üyeler
3,174
Son üye
Karahantasliyurt

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back