sscanf ile daha esnek veri almak

taydin

Timur Aydın
Staff member
Üzerinde çalıştığım bir programda, program kendi ismine göre işlem yapması gerekiyor:

Kod:
progname-card0
progname-card1
progname-card2
progname-card3

Burada programın en sonundaki rakam lazım. Bunu aşağıdaki kod parçası ile yaptım:

Kod:
int card;
if (sscanf(argv[0], "progname-card%d", &card) == 1)
{
   /* kart numarasi ile islem yap */
}

Ama sonra birisi programı progname-card0 şeklinde değil de /usr/bin/progname-card0 şeklinde kullandığını gördüm ve benim yukarıdaki kod doğru çalışmadı. Burada bize gereken, daha esnek ve string'in bazı bileşenlerinin yok sayılması. Linux gibi modern ve standartları yakından takip eden sistemlerde bunun için çok güzel, hem de standartlarda yer alan çözüm var. sscanf'in çok yaygın olarak bilinmeyen bir format yapısını kullanmak gerekiyor:

Kod:
int card;
if (sscanf(argv[0], "%*[^-]-card%d", &card) == 1)
{
    /* kart numarasi ile islem yap */
}

Buradaki format bir çeşit regexp formatı ve şu anlama geliyor: string'in başlangıcından itibaren - karakterini içermeyen bütün karakterleri izole et ve sonra da at. Format string'in geri kalanı zaten bildiğimiz standart kullanım. Böylece -card kısmının başına ne konursa konsun, mesela j/asdioewes/asdf/dwkowsdf-card0 buradan biz kart numarasını ayırabileceğiz.

Belki çok alakalı değil; ancak getopt ile de program argümanları alınıp işlenebilir.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,969
Üyeler
3,186
Son üye
Eray can gülal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back