Abi adam akım kontrolünü kablo kalınlığı ile yapıyor videoda. Önce kalın kablo takıyor bakıyorki akım yetersiz sonra biraz daha incesini takıyorBunun dezavantajı akım kontrolü yok. Hep maksimumda çalışır.
Hani reklamda diyor ya, "kontrolsüz güç, güç değildir" diye, işte öyle
Adam kaynak yaparken çıplak el ile tutuyor abi metali. Şimdi desemki lazım olacak kadar akım geçen devre yapalım kapasitör çıkışa bu sefer de yüzlerce binlerce amper akımı neyle kontrol edecez sorusu çıkıyorKapasitöre hiçbirşey olmaz soru oysa.
Kaynak akımı da birkaç yüz amper ile birkaç bin amper arasında değişir, kontrol edemezsin
Bir ara bakayım bu işe.Ama böyle birşey yapacaksan bence iyi bir geliştirme şu olabilir: Punta uçlarından birisini veya ikisini yaylı yap. Böylece yukarıdan dik bir şekilde bastırırsın ve iki uç da güzel ve istikrarlı bir şekilde değer. Akım da daha dar bir aralıkta değişkenlik gösterir.
Benim cihazlardakilerin orjinalleri de 18650. Ne söktüysem onu takıyorum genelde.Ben bi ara heveslenip almıştım bu kapasitörden. O gündür bu gündür kenarda duruyor.
Ayrıca 18650'ler her cihazda kullanılamıyor bildiğim kadarıyla. Akım sömüren cihazlarda Ni-Mh tercih ediliyor.
Elimdeki 18650'leri şarjlı süpürgede kullanacaktım. 3.7 V gerilimde 7 amper civarında akım çekiyordu. Pil ısınınca bende vazgeçtim.
Bende mikro dalga trafo ile punta kaynak makinası yaptım.Ayrıca AliExpress de satılan akım ve zaman ayarı yapan devre var onu da alıp bağlamayı düşünüyorum ama vergi muafiyeti kalkdıkdan sonra yaptığım alışveriş bazıları gelmedi o yüzden sipariş vermek istemiyorum.
Fotoğraf atmak kolay abi.Proje köydeki evimde, müsait bir zaman da projeyi fotoğraflar ve buraya yüklerim. Evim küçük olduğu için bu tür işleri zaman buldukça köydeki evde yapıyorum.Projenin resimlerini görmek isteriz, yoksa yapılmamıştır
Düzenek tamam aslında akü yerinde trafo bağla mis gibi olur.İşte dün resmini koyarım dediğim punta cihazı.
Hem yer kaplıyor hem de araç aküsü olmadığı için kullanamıyorum. Üçüncü resimdeki parçanın tamirciler arasında terbiyesiz bir adı var. Orjinal adınıda hatırlayamadım ama marş motoru olabilir.
2117 eklentisine bak2118 eklentisine bak2119 eklentisine bak
Bunu Küçültmem lazım. Çok yer kaplıyor. Gereksiz uzun olmuşDüzenek tamam aslında akü yerinde trafo bağla mis gibi olur.
Araba aküsü ile denedin mi? Çalışıyor mu?
Üçüncü görseldeki parça marş selenoidi olması lazım.Pil puntalamak için tristör ile yapılan devreler var.İşte dün resmini koyarım dediğim punta cihazı.
Hem yer kaplıyor hem de araç aküsü olmadığı için kullanamıyorum. Üçüncü resimdeki parçanın tamirciler arasında terbiyesiz bir adı var. Orjinal adınıda hatırlayamadım ama marş motoru olabilir.
2117 eklentisine bak2118 eklentisine bak2119 eklentisine bak
Uzun süreli teste taaabi tutamasamda da birkaç punta yaptım. Çalışıyor abi.