Bu kısım gerçekden böylemi? Standart ohm kanunu diyorsunuz yani."voltu iç dirence bölersen kaç amper çıkış yapacağını bulursun."
I = V/R midir? Çıkış akımı için başka şartlarda varmı?
Bu kısım gerçekden böylemi? Standart ohm kanunu diyorsunuz yani."voltu iç dirence bölersen kaç amper çıkış yapacağını bulursun."
Bu kısım gerçekden böylemi? Standart ohm kanunu diyorsunuz yani.
I = V/R midir? Çıkış akımı için başka şartlarda varmı?
4 tur sarili bir kablo vardi ustunde, 0.988V olctum. ACtrafoya herhangi bir telden 10 tur sarıp voltajını ölç sonra 10 böl tur başına ortalama kaç volt çıktığını öğrenmiş olursun.
Ne saracagim belli degil, henuzSonra saracağın kalın telin direncini punta uçları bağlantı kabloları dahil ölç.
voltu iç dirence bölersen kaç amper çıkış yapacağını bulursun.
1 turun altındaki sarımlarda verim hızlıca düştüğü için o formül işe yaramıyor. Ampirik formül diyorlar böyle formüllere.Anladım. Çıkış akımı için ikinci bir etkende trafonun kurulu gücü oluyor.
Peki çıkış voltajının 0,1 V. (100 mili volt) olduğunu ve sargının bu voltaja uygun olarak, ve çok kalınca sarıldığını düşünelim.
Çıkış akımı hala yalnızca;
Içıkış = Vçıkış/Rtoplam dirençler
Içıkış = Ptrafo/Vçıkış
mıdır?
Yada başka bir şart yada şartlara daha bağlımıdır?
Trafo 300 W. ise;
I = 300 W / 0.1 V.
I = 3000 Amper olabilirmi?
yada Vçıkış = 0.01 V. ayarlanıp da
I çıkış = 30 kA. olabilirmi?
4 tur sarili bir kablo vardi ustunde, 0.988V olctum. AC
4 tur sarili bir kablo vardi ustunde, 0.988V olctum. AC
Ne saracagim belli degil, henuz
Kablo kalinliginin voltaj uzerine etkisi yok diye biliyorum. Bu sadece trafonun kendinden kaynaklaniyordur sanirim
Bende öyle bi
Trafonun göbek ölçüleri ne?Bende 3 turda 2.43 volt.
Bu trafo ile punta kaynak makinası yapanlarda da genelde bu seviyelerde voltaj alıyorlar.
5 turda 1 volt çok düşük. Garip bir durum.
35201 eklentisine bak