True RMS - Real RMS

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
3,835
Avometre secmeye calisirken true rms ve real rms seklinde iki ayri ibare gordum.

Ayni firmanin bir olcu aleti modelinde true rms tabiri kullanirken bir baska modelinde real rms tabiri kullanmis.

Voltcraft VC171
Voltcraft VC-590
 
Conrad'ın sitesinde ikisi için de true RMS diyor. Muhtemelen aynı şeydir.

Conrad mağazalarında az gezinmemiştim çocukken. O zamanlar para yoktu, sadece bakabiliyorduk ...
 
İlk mesajda "True-RMS" ve "Real-RMS" li ibareyi görünce ticari bir kelime oyunu gibi düşündüm. Belki ileride otobüs firmalarında olduğu gibi "Öz Hakiki True-RMS" gibi tabirler peydah olabilir. :)
 
Real rms ve true rms, AC ve DC gerilimlerin birarada oldugu voltajlarda rms olcumle ilgili bir ayiredici ibare gibi olabilir.
 
Peki bu adamlar true RMS gibi yerlesmis bir kavram varken neden real RMS gibi kafa karistirici bir tabir kullanirlar ki?


The Fluke 233 True RMS multimeter has a removable magnetic display which makes it suitable for measurements in unusual measurement scenarios. No more problems with hard-to-reach places or hazardous areas. The display can be carried up anywhere and up to 10 meters away from the point of measurement.

In addition to the standard and real RMS functions for measuring volts, ohms and amps also capacity and frequency measurements can be made.

There is a fold-out stand at the back of the meter and the display is easy to read with large digits and bright backlight. The built-in thermometer allows you to take temperature measurements without having to carry a separate instrument. The multimeter is automatically switched off when not in use, to maximize battery life.

The multimeter can measure up to 10A, but it is also possible to measure up to 20A for a maximum of 30 seconds.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,185
Üyeler
2,488
Son üye
ilter

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top