Türkiye'de ikinci el alışveriş de bitmiş

taydin

Timur Aydın
Staff member
Yav arkadaş, bu nasıl bir zihniyettir anlamadım. Adam gümrükte takılan malları ihale ile alıyor herhalde ve satışa çıkarıyor. Şu 3 HP motorun satış fiyatına bak

1768138758412.png

Türkiye'nin en üst seviye elektrik motor markalarından birisi olan Gamak'tan benzer motorun YENİ fiyatı da şu

1768138816421.png

Almayacaksın elinde kalsın. :)
Ceza vermek lazım bunlara.

şöyle oluyor. o ihaleden mal alan geçmişi çoğunlukla hurdacılık olan firmalar. yüzlerce çeşit malın niteliğini kalitesini ederini bilmiyor.
gümrük evraklarından malın giriş rakamına bakıyor ona göre bir fiyat yazıyor. ama tabiki gerçek satış rakamı tutturabildiğine.
çünkü genellikle çok spesifik mallar ve yıllarca satılmama ihtimali var.

bizim yurtdışından alırken gümrükte kalan ve terk ettiğimiz mallar vardı. bir yıl kadar sonra sahibindende gördüm yurtdışından gelen fatura + %20-30 gibi birşey yazmışlardı. tabii ki almadık, 2-3 sene durdu. sonra ne oldu bilmiyorum. hatta bizi aradılar elimizde size gelen mallar var şu fiyattan verelim diye. ürünleri gümrükten alırken kolisinin üzerinde konşimentodan fiyatını-kime geldiğini görüyorlar.

Arkadaşımın tam 145$'lık malı 150€ limiti varken gümrükte kalmıştı, sinotrans-makzume 2 ay sonrasında konteyneri birine satınca whatsapp üzerinden bir mesaj aldı. konteyneri alan kişi arkadaşıma ulaşmış, bu aslında o kadar rezalet bir durum ki; KVKK'yı ihlal edip PTT kargo etiketlerini sökmeden konteyneri ihaleye koyuyor, ürünün gümrükten kaldıktan 2 ay sonra mesaj aldığında konteyneri alan üçkağıtçı diyor ki "senin bu ürünün var konteyneri ben aldım istersen al sana 2 katına satarım istemiyorsan internet sitesinde satacağım."

Sanırım hepimiz aynı durumu yaşamışız :/ Maalesef bu satıcılar bir de tok satıcı oluyor. Benim de başıma geldi adam ihale ile ürünü almış mesaj yazmıştı. Hatta bunun için dükkanı bile varmış. Aldığım ürünler de kolay kolay kimsenin kullanacağı ürünler değildi, entegre almıştık adet fazla olduğundan (5-5 toplam 10 adet bu arada) gümrüğe takılmıştı. Adama "pahalı fiyat veriyorsun bunu neden aldığımın 1.5 katı fiyata senden alayım ki gider yenisini alırım" demiştim. Biraz indirim yapsa ondan alacaktım, fakat adam indirim yapmak yerine gider arabaya süs olarak takarım gibisinden bir cümle kurmuştu. Ucuza satıp malı elinden çıkarmak yerine böyle saçma bir yolu tercih etmişti. Büyük ihtimalle bu motor ilanına da pahalı biraz indirip yap desek indirim yapmamayı tercih eder.

Ben en az 6 sene öncesinde hatırlıyorum, birisi normal, elle taşınan metal dedektörünü 2,500,000 TL ye satıyordu! Şimdiki para ile 25 milyon TL.

Canım ülkemde bi alanda da üç kağıt, dalavere olmasın yahu. Bir sektör de temiz kalsın.

Ebay, Farnell gibi yerlerden fiyat bakıyorlar. Bazen çok uygun bazen de çok yüksek fiyat yazıyorlar. Denk getirebilirseniz güzel şeyler olabiliyor.

Toroidli amplifikatör güç kaynağı aldım daha önce. Adam ne işe yaradığını bilmiyordu.

Bir defasında da yurtdışından getirmeyi planladığım bir geliştirme kartını gümrük satış mağasında bulmuştum.

Böyle bir mağazada 50-60krpm dönebilen bir motor bulmuştum(satıcı tabi specleri ile listelememiş) ürün büyük ihtimalle çıkma ya da aşırı kötü koşullarda saklanmış çalışır mı, zarar görmüş mü kısmı çok muallak elle kontrol etsen belki alırsın ama diğer türlü almayacağın fiyattaydı. Yanlış hatırlamıyorsam bazı şeyleri kontrol etmesini istedim, amacım fiyatta pazarlık etmek değil ama o fiyata değer mi kısmını netlemekti kafamda adam fiyatı bu ürün bu alacaksan al uğraşamam tarzı bir şey demişti. Anladığım kadarıyla ürün kalması vs çok umurlarında değil, ucuza depolama sorununu çözerek yapılan bir iş planı gibi. Aynı şehirde olsan gidip kontrol edebilir misin ondan bile emin değilim. Sadece şunu biliyorum geçmişte böyle bir ihaleden ürün alan biri ile tanışmıştım, 3te1i fiyata kullanacağı ürünleri temin etmişti. Bu işin ticaretini yapan kesinlikşe daha ucuza mal eder

Forum istatistikleri

Konular
8,786
Üyeler
3,522
Son üye
S.YUCE

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back