Türkiye'de Yerli 12 Katlı PCB Üreten Firma

Kayserideyim. Cnc kendi imalatım hassasiyeti 0,01 mm işlemede bi sıkıntı yok sadece 10x10 cmlik pcb işlemesi çok uzun sürüyor.
0.01 baya iddialı bir hassasiyet. Kontrollü ortamda mı üretiyorsunuz? Cnc makinesinin sıcaklığını ayrı, keseceğiniz malzemenin sıcaklığını ayrı kontrol etmeniz gerekiyor bunu başarmak bile başlı başına bir iş aslında. Malzemenin işlenirken genleşmesini nasıl kontrol altına alıyorsunuz? Ben kesme yağıyla kestiğim halde önüne tamamen geçebilmiş değilim.

0.01 baya iddialı bir hassasiyet. Kontrollü ortamda mı üretiyorsunuz? Cnc makinesinin sıcaklığını ayrı, keseceğiniz malzemenin sıcaklığını ayrı kontrol etmeniz gerekiyor bunu başarmak bile başlı başına bir iş aslında. Malzemenin işlenirken genleşmesini nasıl kontrol altına alıyorsunuz? Ben kesme yağıyla kestiğim halde önüne tamamen geçebilmiş değilim.
Kullandığınız bıçak(freze ucu) nedir.Asıl etken kazıma ucu.Smd sot23-6 pedler bile çok güzel çıkıyor.

Kullandığınız bıçak(freze ucu) nedir.Asıl etken kazıma ucu.Smd sot23-6 pedler bile çok güzel çıkıyor.
2/3mm alman malı tek ağız kaplamalı karbür freze ile kesiyorum malzemeleri. 6mm ve üzerini sandvicile kesiyorum. İlerlemem genelde 350/400 arası spindle rpmi ise 12k. Yağ ile soğutuyorum.

Son düzenleme:
Her iki projenin de başarılarını dilerim.
Teşşekkür ederim hocam.inşallah düşündüğümüz olur diye ümit diyoruz.

Her iki projenin de başarılarını dilerim.
Ayrıca burdaki tüm değerli arkadaşlarında bu projemzde bizi yalnız bırakmamasını desteklemesini rica ediyorum.Yurt dışı bağımlılığını bir nebzede olsa azaltalım düşüncesindeyiz.

bu tip freze çok güzel işleme yapıyor çapaksız. boyutlar: 0.3x30DEGx3.175x38
Ben bu uçları kapımdan içeri sokmam hocam. Siz yolları kazıyarak mı yapıyorsunuz? Eğer öyle ise projenin ticari olarak hayatta kalması mümkün değil. Akşama kadar ne kadar yol kazıyacaksınız? Cnc makinesini sadece kenar kesim ve delikler için kullanın bence. Ayrıca ABEK A1/P3 sınıfı yüz maskesi ve H13 veya H14 sınıfı hepa filtre kullanın. Bu uyarıyı kulak arkası etmeyin.

Ben bu uçları kapımdan içeri sokmam hocam. Siz yolları kazıyarak mı yapıyorsunuz? Eğer öyle ise projenin ticari olarak hayatta kalması mümkün değil. Akşama kadar ne kadar yol kazıyacaksınız? Cnc makinesini sadece kenar kesim ve delikler için kullanın bence. Ayrıca ABEK A1/P3 sınıfı yüz maskesi ve H13 veya H14 sınıfı hepa filtre kullanın. Bu uyarıyı kulak arkası etmeyin.
Anlatığın sebeplerden dolayı tesisi kurmayı hedefliyorum.

Bana sorarsanız PCB üretmiyorlar Sadece tasarımını, ve dizgisini yapıyorlar.
PCB tasarlayan herkes çok katlı tasarlayabilir. Bunda bir sıkıntı yok.
Ancak sıradan 2, 4, 6 vs katlı pcb imal eden firmalar bile imalatı bıraktılar türkiyede.
Enson mega sistem yapıyordu PCB baskısını oda mail yollamış: "Artık yapmıyoz. Bundan sonra siparişleriniz çinde imal edilip ithal edilecektir."
diye.. 2024, 7. ay itibarı ile...
Kavram ve anlam kargaşası wardır mutlaka haberde ve haber kaynaklarında.

1756362380635.png

Ancak sıradan 2, 4, 6 vs katlı pcb imal eden firmalar bile imalatı bıraktılar türkiyede.
Enson mega sistem yapıyordu PCB baskısını oda mail yollamış: "Artık yapmıyoz. Bundan sonra siparişleriniz çinde imal edilip ithal edilecektir."

43522 eklentisine bak
Dikkatiniz için çok teşekkür ederim.Bu söylenenler doğru.Yerli üretim diye söylenen, verilen fiyatlar çok yüksek.Sanıyorumki işletmeleri çok büyük ve işletme maliyetleri çok yüksek olduğu için bu fiyatları veriyorlar.Bizim amacımız Günde 12 metre çift yüz 36 metre kare tekyüz imal edebilecek, işletme maliyeti düşük oranda olan imalathane kurmak(Yerleşkesi maximum 250 metre kare olan).Anlık ihtiyaçlara cevap vermek için.Seri üretim yapmadan maximum ölçüşü 20x30 cm olan ebatta ve maximum 10 adet olacak şekilde prototip ihtiayçlarına cevap vercek işletmeyi kurmak.Eğer araştıramlarım beni yanıltmıyorsa bu tarz bir işletme ile 5 veya 10 adet 10x10 cm olan baskılı devreyi çinden şipariş edip elimize ulaşma bedeline (plaket +nakliye +gümrük bedeli gibi değere) ülkemizde imal edebilir diye düşünüyorum.Burda amaç yurt dışı bağımlılığını azaltmak ve üretimden sonra elimize ulaşma zamanını en aza indirmek(Tahmini şipariş 1 gün + İmalat 3 gün +Türkiyenin her yerine nakliye 3 gün. Hedef elimize maximum 7 günde ulaşmasını sağlamak).Eğer hatam varsa bu konuda çalışma yapan arkadaşlar varsa lütfen beni uyarmak ve aydınlatma konusunda çekinmesinler.

43522 eklentisine bak
Hocam aslında çok katlı üretmek Türkiye de zor veya pahalı değil. Sorun Türkiye de malzemenin bulunabilirliği. Türkiyede FR4 üretilmediği sürece çok katlı kartların üretilmesi mümkün değil hatta ucuza tek yüzlü veya çift yüzlü kartlarında üretilmeside mümkün değil. 4 katlı kart üretmekte sizi sınırlayan tek şey kartların yerleşiminin hassasiyeti gerisini zaten pres hallediyor. Tabii bu söylediklerim kendi testlerim sonucu elde ettiğim sonuçlar. Yukarıdaki firma bana zamanında baya büyük konuşmuştu çok teknolojiğiz, en iyisiyiz, en büyüğüz gibi gerçi konuşmaları konyada bir üniversitede kurulmuş bir firma vardı oda öyle söylemişti.

43522 eklentisine bak
Hocam sorduğum zaman firma bana büyük konuşmuştu. En iyisi biziz, en teknolojik biziz, en büyük biziz gibi. Gerçi aynı sözleri Konyada başka bir firmada söylemişti. Üretiyor mu üretmiyor mu bilmiyorum. Türkiyede FR4 veya genel adı ile CCL üretilmediği sürece çok katlı devre kartlarını üretmek sürdürülebilir değil. Çünkü gerekli malzemeyi stoklu bulmak çoğu zaman mümkün olmuyor. Malzeme her şart altında bulabileceğin birşey olsa mesal sanayide ki malzemeciler gibi gidersin C45'i her şart altında bulursun işte böyle olss gerisi sadece prese koymak.

Hocam aslında çok katlı üretmek Türkiye de zor veya pahalı değil. Sorun Türkiye de malzemenin bulunabilirliği. Türkiyede FR4 üretilmediği sürece çok katlı kartların üretilmesi mümkün değil hatta ucuza tek yüzlü veya çift yüzlü kartlarında üretilmeside mümkün değil. 4 katlı kart üretmekte sizi sınırlayan tek şey kartların yerleşiminin hassasiyeti gerisini zaten pres hallediyor. Tabii bu söylediklerim kendi testlerim sonucu elde ettiğim sonuçlar. Yukarıdaki firma bana zamanında baya büyük konuşmuştu çok teknolojiğiz, en iyisiyiz, en büyüğüz gibi gerçi konuşmaları konyada bir üniversitede kurulmuş bir firma vardı oda öyle söylemişti.

Hocam sorduğum zaman firma bana büyük konuşmuştu. En iyisi biziz, en teknolojik biziz, en büyük biziz gibi. Gerçi aynı sözleri Konyada başka bir firmada söylemişti. Üretiyor mu üretmiyor mu bilmiyorum. Türkiyede FR4 veya genel adı ile CCL üretilmediği sürece çok katlı devre kartlarını üretmek sürdürülebilir değil. Çünkü gerekli malzemeyi stoklu bulmak çoğu zaman mümkün olmuyor. Malzeme her şart altında bulabileceğin birşey olsa mesal sanayide ki malzemeciler gibi gidersin C45'i her şart altında bulursun işte böyle olss gerisi sadece prese koymak.
İlgin ve verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.Ham madde için sıktı yok hocam.Amacımız ilk olarak plaketin kendisinden ziyade baskılı devre üretmek uygun fiyata.Kayseride yeni plaketin hammedesini üreten firma kuruldu cam elyaf bizzat gittim tesisi gördüm. Çok mükkemmel kurulmuş.Pcb plaket üretmek isteyene hammade temini için.Biz önce dışardan tek yüz ve çift yüz olarak tedarik edip başlayacağız, baskılı devre olarak üretmeye.Sizce akıllıca olurmu ne dersiniz?

İlgin ve verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.Ham madde için sıktı yok hocam.Amacımız ilk olarak plaketin kendisinden ziyade baskılı devre üretmek uygun fiyata.Kayseride yeni plaketin hammedesini üreten firma kuruldu cam elyaf bizzat gittim tesisi gördüm. Çok mükkemmel kurulmuş.Pcb plaket üretmek isteyene hammade temini için.Biz önce dışardan tek yüz ve çift yüz olarak tedarik edip başlayacağız, baskılı devre olarak üretmeye.Sizce akıllıca olurmu ne dersiniz?
Mesajın yarısını silmeyi unutmuşum. Aynı şeyleri tekrar yazmışım özür dilerim. 1.6mm FR4 için yazdığınızı varsayıyorum ama yinede yanlışınız var. Hammadde pahalı çoğu firma 100 den fazla stok açmıyor/tutmuyor özdisanda tanesi 6/7 doları buluyordu. Şuan ne durumda bilmiyorum. Zaten olay 1.6mm ile üretmek değil 1.6mm ile tek yüz veya iki yüz üretirsiniz/üretirim/üretiriz 4/6/8 gibi katlara gözünüzü diktiğinizde ne demek istediğimi tam olarak anlayacaksınız. Yurt dışından hammaddeyi getirtme işi baya pahalıya mal oluyor ben yandım siz yanmayın. Yerli üreten firma varmış ben araştırdım taraştırdım bulamadım bu sebeple FR4 üretmek içinde ikinci bir projeye başladım. Projenin kompozit kısmını bitirdikten sonra bakır folyo arayışlarına çıktım en sonunda 35u bakır folyo için hadde hane kurmak gerektiğini farkedince biraz dursun diye kenara kaldırdım. Hazır yerli üreten firma bulmuşsunuz bence ora ile görüşün.

Forum istatistikleri

Konular
8,194
Üyeler
3,261
Son üye
msrc

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back