czorgormez
Temporary user
fosforla 1200 derecede fırınlama ve sputter ile metalizasyon gibi aşamalar da var. gerçi hiçbiri öyle çok pahalı cihazlar değil. sanayide bile yapılır.
Ben o dükanların birinde "500 adet parça için sarı renkte metalizasyon yapabilir mirisn" sorunca dükan sahibi hiç üzüme bakmadı.fosforla 1200 derecede fırınlama ve sputter ile metalizasyon gibi aşamalar da var. gerçi hiçbiri öyle çok pahalı cihazlar değil. sanayide bile yapılır.
sanayide yapılır dediğim, ion sputter ve 1200 derecelik ocak sanayide yaptırılır alır uni. labına koyar kullanırsın.Ben o dükanların birinde "500 adet parça için sarı renkte metalizasyon yapabilir mirisn" sorunca dükan sahibi hiç üzüme bakmadı.
Bu dükanlar seri çalışıyor. Bir kaç eleman bulunduran dükanın günlük maliyeti 10-20 bini aşar. Kendi işini askıya alarak bizlerle uğraşmazlar. Lakin, şans eseri, eğer makinaları istediğimiz metalizasyon türüne göre ayarnlanmış ve çalışıyor ise o durumda belki kabul eder ve diğer parçalar ile beraber yapar.sanayide yapılır dediğim, ion sputter ve 1200 derecelik ocak sanayide yaptırılır alır uni. labına koyar kullanırsın.
daha önce de yazdım, sanayiye gidip parça ürettirmekten bahsetmiyoruz, galiba yazdıklarımı okumadan aceleyle yanıtlıyorsun.Bu dükanlar seri çalışıyor. Bir kaç eleman bulunduran dükanın günlük maliyeti 10-20 bini aşar. Kendi işini askıya alarak bizlerle uğraşmazlar. Lakin, şans eseri, eğer makinaları istediğimiz metalizasyon türüne göre ayarnlanmış ve çalışıyor ise o durumda belki kabul eder ve diğer parçalar ile beraber yapar.
Quartz camla kaç şirket çalışır acaba? Ve hangisi özel üretimle uğraşır?bir makina imalatçısına gidip bana şöyle şöyle kuars camlı, gaz girişi olan bir ocak yap diyoruz. cihazın parası neyse verip çıkıyoruz.
bırak başkaları nasıl yapılamayacağını düşünşün. ben nasıl yapılabilir diye bakarım.Quartz camla kaç şirket çalışır acaba? Ve hangisi özel üretimle uğraşır?
Ben sizin bahsettiğiniz ortamı kuran birini tanıyorum. Camla iş bitmiyor.
Nasil yapılabilire doğru şekilde bakılması için sistemin tüm bileşenlerini bir araya getirerek maliyet çıkarmak gerekiyor.bırak başkaları nasıl yapılamayacağını düşünşün. ben nasıl yapılabilire bakarım.