Uni-T sitesinde %52 indirim var.

İndirim varmış gibi gösterilmiş sanki... Bir ürüne baktım. Piyasa fiyatı indirimli halinden daha uygun :)

1732786746885.png

1732786762978.png

Önce bindirip sonra indirmişler. :D Piyasa fiyatlarına yaklaşır gibi olmuşlar diyelim. :katil2:

Başka bir konu, Sahibinden emlak ilanlarında anormal fiyat artışı görülürse ceza kesilecekmiş. Devlet takipteymiş.

Emlağın fiyatı sabit bir şey mi ki? Akaryakıt mı, gram altın mı?

Adam 4milyon yazmış 2 gün sonra piyasayı araştırmış bilinçlenmiş 6milyon yapmış.

"2 günde 2 milyon fiyat artırdın ? Cezayı hak ettin" Denecek

Ayakkabı satan vatandaş 500 yazmış 3 gün sonra "ucuza gidiyor galiba" diyerek 1500 yapmış. Yüzde 300 fiyat artışı yaptın cezayı yersin mi denecek?

İkinci el ürünün kahyası olur mu? Kime ne? Mevzuatlar sonrası toplumsal travmaya girdik. Derdimix büyük.

İkinci el ürünün kahyası olur mu? Kime ne?

Kanunlar neden yapılır? Toplumu etkileyen bir sorun vardır da ondan. Eğer ülkede bütün mal sahipleri aç gözlülükten gözleri döndüyse, insanlar da budaklı kazık yemeden ev alamıyorsa, devlet her türlü müdahaleyi yapar, yapmalı da.

Başka bir konu, Sahibinden emlak ilanlarında anormal fiyat artışı görülürse ceza kesilecekmiş. Devlet takipteymiş.

Emlağın fiyatı sabit bir şey mi ki? Akaryakıt mı, gram altın mı?

Adam 4milyon yazmış 2 gün sonra piyasayı araştırmış bilinçlenmiş 6milyon yapmış.

"2 günde 2 milyon fiyat artırdın ? Cezayı hak ettin" Denecek

Ayakkabı satan vatandaş 500 yazmış 3 gün sonra "ucuza gidiyor galiba" diyerek 1500 yapmış. Yüzde 300 fiyat artışı yaptın cezayı yersin mi denecek?

İkinci el ürünün kahyası olur mu? Kime ne? Mevzuatlar sonrası toplumsal travmaya girdik. Derdimix büyük.
Doğadaki toprak parçasının senin olduğunu gösteren belgeyle doğmuyorsun. Devlet tarafından belirli bir düzen için sana sağlanan tapu ile oranın senin olduğunu iddia ediyorsun.

Elinde tapu (bir çeşit güç) var diye, devletin düzenini yok saydığında, senden daha güçlü başkası da elindeki tapuyu (devleti) yok sayar. Yani elindeki tapu sadece bir kağıt parçası olur. Bu durumda senden güçlü biri oraya çökse, kimden yardım istersin? Ev fiyatlarıyla ilgili 'kim ne karışır' denilen şey bir bakıma buralara uzanıyor. Bindiğin dalı kesmek gibi bir şey. Dahası, devleti yok sayma noktasına gidiyor.

Sanıyorum, Einstein'nın 4. Dünya Savaşı'nın taşla sopayla olacağına ilişkin öngörüler boş değil...

Evin önceki fiyatını kendin yazmışsın. galiba az oldu artırayım diyorsun. Suç sayılıyor. Acaba ben mi yanlış anladım. hemen ceza geiyor

Emlağın fiyatı sabit bir şey mi ki?
Aynı gayrimenkul 5-10 emlakçı da...
Fiyat sabit.
Banka kredisi ucuzluyor.
3-5 emlakçı fiyata yapıştır durumu yapıp yükselişe geçiyor.
1 ay önce 3 milyon , şimdi 4 milyon
Ne oldu da yükseldi?
Meydanı boş bulan, fırsat bu fırsattır oluşmasın diye denetim şart.
Cezası 100 bin TL.
Çok emlakçı fırsatçılıktan ceza aldı

Son düzenleme:
Şimdi yakında asgari ücrete zam gelecek. Ve bütün market zincirleri adeta koordineli, anlaşmış gibi bütün fiyatlara zam yapacaklar. Devletin buna izin vermemesi lazım, çok ağır bir şekilde cezalandırması lazım.

Şimdi yakında asgari ücrete zam gelecek. Ve bütün market zincirleri adeta koordineli, anlaşmış gibi bütün fiyatlara zam yapacaklar. Devletin buna izin vermemesi lazım, çok ağır bir şekilde cezalandırması lazım.

İşçi maliyetleri artacak buna bağlı olarak her şeyin fiyatı artacak bu bir kısır döngü.

İşçi maliyetleri artacak buna bağlı olarak her şeyin fiyatı artacak bu bir kısır döngü.

Eğer sadece işçilere verecekleri ilave para kadar fiyatları arttırsalar zaten kimse şikayet etmez. 5000 TL zam yapılsa asgari ücrete, 50 kişi çalıştıran bir market ayda 250 bin TL ilave masraf çıkar. Ama asgari ücrete geliyor %30 zam, marketler yapıyor %50 zam. Ayda belki milyonlarca TL ilave kazanç elde ediliyor.

Bir de şu da var: Marketler zamdan önce X kadar kar elde ediyorsa, zamdan sonra neden hala X kadar kar elde etmek zorunda? Bütün dar gelirlinin alım gücü azalıyorsa, milyonlarca insan fakirleşiyorsa, market de zamdan sonra X den daha az kar elde ediversin. Ekonomik sıkıntı varsa sadece fakir değil zengin de bedel ödesin ...

Bir de şu da var: Marketler zamdan önce X kadar kar elde ediyorsa, zamdan sonra neden hala X kadar kar elde etmek zorunda? Bütün dar gelirlinin alım gücü azalıyorsa, milyonlarca insan fakirleşiyorsa, market de zamdan sonra X den daha az kar elde ediversin. Ekonomik sıkıntı varsa sadece fakir değil zengin de bedel ödesin ...
Serbest piyasa:))

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,991
Üyeler
2,836
Son üye
ridianod

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back