Mehmetkrac550
Aktif Üye
S.a ustalar benim elimde sg3525 inverter devresi var ben bunu şebeke hattına bağlamak istiyorum role ile şebeke elektriği kesildi anda role ile inverter devreye girecek nasıl yaparım
Abi hiç birşey anlamadım daha açık anlatır mısın nasıl yapacağımBağlı olan cihazların kesintiden hiç etkilenmemesini istiyorsan, senin inverterin şebeke voltajına senkronize çalışması lazım. Bunun için SG3525'in bir SYNC pini var. Bir kere inverter şebekeye senkronize çalıştıktan sonra, artık kesinti anında çok hızlı bir şekilde inverter'e geçiş yapabilirsin (rölenin tepki verme süresi ile sınırlı)
Abi hiç birşey anlamadım daha açık anlatır mısın nasıl yapacağım
Aynn ama ne sema ne fikir bulabildimBu proje ile ilgili 55. Saniyede devre şemasında şebeke girişi ile inverter cikisi bir role baglantisi ile ayrılmış durumda.
Ancak bu role gördüğüm kadarıyla sol altta bulunan sarj - inverter seçim anahtari vasıtası ile ayrılıyor.
Siz bu anahtarı şebeke ile calisan bir role baglantisi ile sağlarsanız sorununuz çözülmüş olacağını düşünüyorum.
5658 eklentisine bak
Opto filan var abi bu yardım et sana zahmet ya tam olarak ayarlayabilirmisinŞebeke voltajına senkronize olan 50 Hz, 5 V bir pals elde etmen lazım. Bir optokuplör ve bir direnç, diyot ile yapılır. Şemasını bir ara koyarım. Ama bu palsın genişliği 10 ms olacaktır, ve belki SG3525 in SYNC girişine uygulanacak palsın daha dar olması gerekebilir. Bu durumda palsı de daraltan bir devre gerekir.
İşin içinde ayrıntılar var ve 220 VAC şebeke voltajı ile uğraşıyorsun. O yüzden bu dediğim devreler ile ne yapmaya çalıştığımızı anlamadıysan, bu devreyi çalışır hale getirmen de hem kolay olmaz hem de riskli olur.