Ups mantığı

Mehmetkrac550

Aktif Üye
S.a ustalar benim elimde sg3525 inverter devresi var ben bunu şebeke hattına bağlamak istiyorum role ile şebeke elektriği kesildi anda role ile inverter devreye girecek nasıl yaparım

Inverterin on off kontagi var ise ,

Şebekeye bir kucuk role bağla ve rölenin kontağını bu on off ucuna bağla.

Şebeke varken kontak açsın ve inverter dursun. Ne zaman elektrik geldi role çeker ve inverter durur. Şebeke ile inverter geçiş arasına bir kac saniyelik gecikme koymakta fayda var.

Not şebeke ve inverter çıkışlarını cakistirmamak lazim. Yoksa sonuç kotu olur. Mümkünse bu işi manual yapmakta fayda var.

Bu işler icin otomatik sistemleri incelemek lazim. Kontaktorlerle gerçekleştirmek en sağlıklısı.

Bağlı olan cihazların kesintiden hiç etkilenmemesini istiyorsan, senin inverterin şebeke voltajına senkronize çalışması lazım. Bunun için SG3525'in bir SYNC pini var. Bir kere inverter şebekeye senkronize çalıştıktan sonra, artık kesinti anında çok hızlı bir şekilde inverter'e geçiş yapabilirsin (rölenin tepki verme süresi ile sınırlı)

Bağlı olan cihazların kesintiden hiç etkilenmemesini istiyorsan, senin inverterin şebeke voltajına senkronize çalışması lazım. Bunun için SG3525'in bir SYNC pini var. Bir kere inverter şebekeye senkronize çalıştıktan sonra, artık kesinti anında çok hızlı bir şekilde inverter'e geçiş yapabilirsin (rölenin tepki verme süresi ile sınırlı)
Abi hiç birşey anlamadım daha açık anlatır mısın nasıl yapacağım

Abi hiç birşey anlamadım daha açık anlatır mısın nasıl yapacağım

Şebeke voltajına senkronize olan 50 Hz, 5 V bir pals elde etmen lazım. Bir optokuplör ve bir direnç, diyot ile yapılır. Şemasını bir ara koyarım. Ama bu palsın genişliği 10 ms olacaktır, ve belki SG3525 in SYNC girişine uygulanacak palsın daha dar olması gerekebilir. Bu durumda palsı de daraltan bir devre gerekir.

İşin içinde ayrıntılar var ve 220 VAC şebeke voltajı ile uğraşıyorsun. O yüzden bu dediğim devreler ile ne yapmaya çalıştığımızı anlamadıysan, bu devreyi çalışır hale getirmen de hem kolay olmaz hem de riskli olur.

Bu proje ile ilgili 55. Saniyede devre şemasında şebeke girişi ile inverter cikisi bir role baglantisi ile ayrılmış durumda.

Ancak bu role gördüğüm kadarıyla sol altta bulunan sarj - inverter seçim anahtari vasıtası ile ayrılıyor.

Siz bu anahtarı şebeke ile calisan bir role baglantisi ile sağlarsanız sorununuz çözülmüş olacağını düşünüyorum.

Screenshot_20201013-132537.png

Bu proje ile ilgili 55. Saniyede devre şemasında şebeke girişi ile inverter cikisi bir role baglantisi ile ayrılmış durumda.

Ancak bu role gördüğüm kadarıyla sol altta bulunan sarj - inverter seçim anahtari vasıtası ile ayrılıyor.

Siz bu anahtarı şebeke ile calisan bir role baglantisi ile sağlarsanız sorununuz çözülmüş olacağını düşünüyorum.

5658 eklentisine bak
Aynn ama ne sema ne fikir bulabildim

Şebeke voltajına senkronize olan 50 Hz, 5 V bir pals elde etmen lazım. Bir optokuplör ve bir direnç, diyot ile yapılır. Şemasını bir ara koyarım. Ama bu palsın genişliği 10 ms olacaktır, ve belki SG3525 in SYNC girişine uygulanacak palsın daha dar olması gerekebilir. Bu durumda palsı de daraltan bir devre gerekir.

İşin içinde ayrıntılar var ve 220 VAC şebeke voltajı ile uğraşıyorsun. O yüzden bu dediğim devreler ile ne yapmaya çalıştığımızı anlamadıysan, bu devreyi çalışır hale getirmen de hem kolay olmaz hem de riskli olur.
Opto filan var abi bu yardım et sana zahmet ya tam olarak ayarlayabilirmisin

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back