Aslında eski tv değil de eski tüplü Tv lerin anten girişi vardır ya o kısımın hemen arkasında ana PCB den bağımsız bir aluminyum kutu olur. TV tuneri diye geçiyor. Asıl alıcı bu kısımdır. Bunlar satılıyor internette çok popüler değil ya da TR pazarında belki zor bulunabilir ya da eski TV den sökeceksiniz. Tüplüleri kastediyorum. Diğerlerinde de var ama PCB ye tümleşik diye biliyorum. Sonra bu TV tunerleri ile 20-500MHz arasını dinleyen radyo yapanlar var internette. Burdaki sıkıntı sizin bulduğunuz tunerin bacak yapısına ve haberleşme sistemine göre kontrol bacaklarından bir MCU ile kontrol etmeniz gerekiyor. Çıkışı da IF diye tabir edilen ara frekans katı oluyor bunu da basit bir modülatör devresi ile ses frekansına çevirmeniz gerekiyor.Eski tv lerdeki yayın olmayan kanaldaki karıncalanma görüntüsü uzaydan geliyormuş..
doğruysa sadece bit pazarından bir tüplü tv almak gerekecek
konu bana mesaj (contact) filmini hatırlattı
Bende Antrak ın sitesinde görmüştüm.. Tv kartının üzerindeki tuneri kullanan bir devre..Aslında eski tv değil de eski tüplü Tv lerin anten girişi vardır ya o kısımın hemen arkasında ana PCB den bağımsız bir aluminyum kutu olur. TV tuneri diye geçiyor. Asıl alıcı bu kısımdır. Bunlar satılıyor internette çok popüler değil ya da TR pazarında belki zor bulunabilir ya da eski TV den sökeceksiniz. Tüplüleri kastediyorum. Diğerlerinde de var ama PCB ye tümleşik diye biliyorum. Sonra bu TV tunerleri ile 20-500MHz arasını dinleyen radyo yapanlar var internette. Burdaki sıkıntı sizin bulduğunuz tunerin bacak yapısına ve haberleşme sistemine göre kontrol bacaklarından bir MCU ile kontrol etmeniz gerekiyor. Çıkışı da IF diye tabir edilen ara frekans katı oluyor bunu da basit bir modülatör devresi ile ses frekansına çevirmeniz gerekiyor.
Uzaylilara yalniz degilsiniz anlaminda bir sinyal gondermek isteseydik hangi frekansi kullanirdik?
Bize en yakın yıldız 4 ışık yılı mesafede. Etrafında da gezegenler var. Eğer dünya dışında hayat varsa, en yakın yer burası. 4 ışık yılı mesafeden algılanacak güçte elektromanyetik dalga gönderme kapasitesine de sahip değiliz bildiğim kadarıyla.
Adalm pluto alternatif ama ucuz değil. Gönderme yapmak gibi bir derdiniz yoksa dediğim gibi uygun fiyatlıı SDR işinizi görür. Geniş aralıkları dinleyebiliyorlar çoğunlukla 1-1.8 GHz lere kadar. Gönderme yapmak için de tek çözüm bu ürünler değil ama kendiniz gönderme yapmak için devre kurmanız lazım bunlarda ise sadece bir program kurmak ya da kod yazmak yeterli oluyor.Cevaplarınız için teşekkür ederim benim maksadım uzaylılar ile ilgili değil sadece merak. Bu konularda hiç bir bilgi birikimim ve tecrübem yok. O yüzden bir sistemi oluşturmak yerine hazırını almayı daha mantıklı görüyorum ancak fazla bir bütçe ayıramam.
Hackrf'i biliyorum. Aslında tam aradığım cihaz ancak çok pahalı. Son zamanlarda bir uğraş arıyordum kendime ve bir süredir bu konu ilgimi çekiyor elde edebileceğim bir sistem olursa denemek istiyorum. Hackrf dışında daha uygun fiyatlı hazır bir ünite yokmudur? Yada istediğim cihazın ne tür özellikleri olması gerekiyor mesela?
Atmosferi astiktan sonra sinyal zayifliyor mu?
Diyelim ki guc sorunumuz yok. O zaman hangi frekans kullanilmali?
Ben matematiğin evrensel bir dil olduğu görüşüne katılamıyorum. İnsan icadı bir "araç" olma ihtimali daha yüksek.Matematik evrenin her yerinde aynı olacaktır neticede.