Merhaba, ben görseldeki gibi bir devre yapıyorum ama doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirler mi?
Görselleri aşağıya bırakıyorum
Görselleri aşağıya bırakıyorum
Elimde sadece bunlar var ama.Defter doğru Devre yanlış. Trafonun resmini koyar mısın?
Nasıl yani tam anlamadım, ikli diyordun derken hangi tarafı bağlanacak ve 3. Ayrı bir uç olmalı derken nerede olması lazım? Görsellerden çizerek anlatabilirmisinz?Malesef yanlış. İki diyotun uçlarının birleşmiş olması lazim. Sonra dirence bağlanacak. Sizde iki diyot direncin uçlarına ayrı ayrı bağlanmış. Dönüş hattı da 3. Ayrı bir ucu olmali. Trafonun sıfır orta ucuna gitmeli.
Anladığım kadarıyla diyotların sağdaki iki ucu birbirine bağlanacak. Sol tarafına da iki tane kablo. Ama ortadaki çizgi ve direncin bağlantısını tam anlamadım. Sağ tarafa direnç koyacağım, onun sağ tarafına da yine iki tane kablo bağlayacağım. Dediğim gibi ortadaki çizgiyi anlayamadım.Bunu anlayabiliyor musun?
21110 eklentisine bak
Üstten fotosu zaten ilk mesajda mevcut değil mi? Sadece bende mi gözüküyor bir daha atayım o zaman.Mübarek Gokhan bey trafo nerde diye soruyor şu kartın üstten fotosunu bir atta devre elemanlarını bir görelim. Trafoyu görelim.
Google a trafo yazar mısın biÜstten fotosu zaten ilk mesajda mevcut değil mi? Sadece bende mi gözüküyor bir daha atayım o zaman.
Trafo yine yok Sadece iki diyot bir direnç gözüküyor.Üstten fotosu zaten ilk mesajda mevcut değil mi? Sadece bende mi gözüküyor bir daha atayım o zaman.
Google a trafo yazar mısın bi
Mübarek Gokhan bey trafo nerde diye soruyor şu kartın üstten fotosunu bir atta devre elemanlarını bir görelim. Trafoyu görelim.
Senin kendi çizdiğin devrede bir orta uçlu trafo var. Ama kurduğun devrede trafo yok. Bunu farketmedin mi?
Devrede trafo olmayacak ki zaten osiloskop ile ölçüm yapacağız. Sadece içindeki diyot, direnç, kablo bağlantıları lazım bana.Trafo yine yok Sadece iki diyot bir direnç gözüküyor.
Trafo öğretmende
İyi de böyle bir durum varsa baştan söylenmez mi ?Abiler atladığınız bir nokta var.
Yeni yetişirken böyle nisbeten tehlikeli elemanlar öğretmende durur sen devreni kurarsın öğretmen besler sen öğretmeni izleyerek öğrenirsin biz 6-7. deneyeden sonra kendimiz trafoyu devreye bağlamaya başlamıştık.
Trafo öğretmende
Anladığın için teşekkür ediyorum. Osiloskop ile ölçüm yapacağımız için sadece devre lazım bende devreyi tam kuramadım.Abiler atladığınız bir nokta var.
Yeni yetişirken böyle nisbeten tehlikeli elemanlar öğretmende durur sen devreni kurarsın öğretmen besler sen öğretmeni izleyerek öğrenirsin biz 6-7. deneyeden sonra kendimiz trafoyu devreye bağlamaya başlamıştık.
Trafo öğretmende
Aynı ödevi bende yaptım.Trafo şemada.