Bendeki lehim sökme pompasından farkı ne bunun?
Çöp demeyelim de hantal diyelim.Videonun ozeti Hakko varken Engineer dahil hepsi cop.
Evet @Altair paylaştığı videoda farkettim.Silikon uç lehim yerinde iyi hava sızdırmazlık sağlıyor ve iyi vakum elde ediliyor.
Proskit'e direnc.net'teki silikon ucu takarsan engineer ayarina gelir bence. Bende 20 TL'lik dandik pompa o yumusak ucla cok iyi cekiyor.Evet @Altair paylaştığı videoda farkettim.
Ucundaki esnek silikon yüzeyi daha iyi kavrıyor gibi.
Bendeki Proskit pompa ucu sert malzemeden yapılmış.
Pahalı da değil hem.Proskit'e direnc.net'teki silikon ucu takarsan engineer ayarina gelir bence. Bende 20 TL'lik dandik pompa o yumusak ucla cok iyi cekiyor.
Bir tv tamircisi abimden duyduğum taktiği söyleyeyim. Eğer bozuk eski bir tüplü tv sökerseniz, ekli olan resimde kırmızı kare içerisinde gösterilen izolasyonu havya pompası ucunda kullanabilirsiniz.Proskit'e direnc.net'teki silikon ucu takarsan engineer ayarina gelir bence. Bende 20 TL'lik dandik pompa o yumusak ucla cok iyi cekiyor.
Sökülmüş hali aynı gönderide var, hemen 2. Fotoğraf hocam, hmm sanırsam soketlerin sökülmüş halini sordunuz.O RJ45'lerin olduğu PCB çok katmanlı gibi duruyor. Bir de pathler ince olduğu için pompa ile sökebildiysen bravo, iyi sabır varmış. Ben genelde lehim topu filan yapıp diğer taraftan çekiyorum. Haşat etmeden nasıl söktün merak ettim. Söktükten sonrasına ait fotoğraf var mı?
Bende yarın benim canavara girişeceğim.Yeni demonte güç kaynağı devresi geldi.
Module d'alimentation régulée réglable de 0-30V 2mA - 3A DIY Kit
Only 7,46€, buy best 0-30v 2ma - 3a adjustable dc regulated power supply module diy kit sale online store at wholesale price.www.banggood.com
31702 eklentisine bak
Bu sefer aşağıdaki şemaya göre acele etmeden blok blok montajını yapmaya çalışacağım.
31703 eklentisine bak
Sende mi aynısından aldın?Bende yarın benim canavara girişeceğim.
Bende aynısından uzun zamandır var ama benim girişeceğim o değil. Onun ileri seviye versiyonu.Sende mi aynısından aldın?
Ok.Aksi belirtilmedikçe C1 in negatifini ŞASE kabul et ve X voltajı nedir? diye sorulunca bunun ŞASEYE göre olduğunu varsay.
C1 31 Volt civarı.C1 nin üzerindeki voltaj eğer 30V gibi ise
D7 üzerindeki voltaj da -5.1V ise herşey yolunda demektir.
U2, U3, 7812 hariç tüm devreyi monte ediyorum, sonra U1 takıp referans voltaja bakıyorum.Sonraki aşama sadece U1 i takıp U1 çıkışında referans voltajı alıyor musun bakmak.