Yuksek kaliteli ding don kapi zili

Mikro Step

Kıdemli Üye
Piyasada satilan din don kapi zillerinin sesinin, yabanci filmlerde duydugum din don kapi zili sesi ile hic alakasi yok.

Asagidaki videokilerden de guzel sese sahip din don kapi zili satisi biliyormusunuz?

Din don ses farkliliklari

Ses kaydedici küçük modüller zil için kullanılabilir..

piyasada satılan kapı zilleri çok ucuz çin malı melodi entegreleriyle yapılıyor. zamanında siemens'in sab0600 isimli kaliteli bir ding-dong entegresi vardı ancak pahalı olduğu için kullanılmıyor.

bir sebebi de avrupa-amerikada'ki kaliteli ding-dong sesinin kilise çanını çağrıştırması nedeniyle türkiyede istenmiyor. bir anımı anlatayım 2015-2016 yıllar arası adı bilinen bir markaya komple diyafon tasarlamıştım. daire içi unitelere de 1mbit flash koyup içine 8 tane çok kaliteli ses yülemiştim ve bunlar pwm üzerinden çaldırıyordum. bu seslerden 2 tanesi kaliteli avrupadaki gibi ding-dong sesleri. ve ürünler birkaç yerden iade geldi sebebi de kilise çanı olan cihaz istemiyorlarmış.

bir ara ben de merak salmıştım bunlara hatta ksilofon çubukları bile buldum ama ses seviyesi kapı zili için yeterli gelmedi. en son eski telefonların zil çanlarını kullanarak şöyle bir şey yaptım. tam olarak istediğim ses değil ama ses seviyesi gayet yeterli oldu.

Piyasadaki kalitesiz dingdon zillerin sebebinin, aradigim zilin klise cani sesine benzemesi ise cok kotu.

Gerci Ortodokslarla Hristiyanlar arasinda da cekisme Avrupa'da da var.
Irlanda'da yasadigim donemde bulundugumuz semptte klise canlarini abartili sekilde calardi artik rahatsiz olurduk.

Irlandali arkadasima sordum. Bazi kliseler efendi efendi canlarini calip bitiriyorlar bizim mahalledeki niye bokunu cikartiyor?

Guldu. Ortodoksmu demisti yoksa Hristiyan mi dedi hatirlamiyorum. Bu mahelledeki klise Ortodoks klisesidir. Duyun burda bizim borumuz oter. Demek istiyorlar demisti.

Son düzenleme:
SAB0600 de Ankara sehirler arasi otobus terminalinde kullanildigi icin itici geliyor.

Gördüğüm bir zil,
farklı boyda iki çelik levha silikon boncuk ile kutuya tutturulmuş. Buton basıldığında selenoid çekirdeği sağ ve sol levhaya vuruyor. Ding dong şeklinde natürel ses çıkıyor. Çekirdeği geri çağıran yay var

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,115
Üyeler
2,883
Son üye
alemrans

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back