Yurtdışı Yeni Alım Limitleri

Diger 3 urunu bile ekledi
1723051764512.png
 
Ama işte şu aşağıdaki ibare adamı işkillendiriyor

1723051904393.png


Buradan Türk gümrüğü ters köşe yapabilir. Çok dikkatli olmak lazım.
 
Ben konuyu anladım. Siz "amazon.com" satıcısından değil, oradaki başka satıcılardan birisinden eklemişsiniz sepete.
Bu durumda konu Amazon uhdesinden çıkıyor.


1723049814742.png



Bu şekilde bir satınalma yapmanızı önermem. Kargo vs herşey satıcının kendisi tarafından organize ediliyor. Amazon satış ve ödeme kısmında yer almış oluyor sadece.

Gümrük işlemleri de size ait.


Bu ürünü Türkiye'ye tek gönderen satıcı Technopark. O da Prime ya da Amazon Global kullanmıyor. Kendisi kargoya verecek, gerisi sizde.
 
Hmm evet öyle görünüyor. Şimdi aşağıdaki ürünü ekledim


Bu durumda ödeme sayfasında gümrük bedeli de yansıyor. Ayrıca yukarıdaki gümrük uyarısı da yok.

1723052761962.png
 
Evet ve dikkat ettiyseniz o uyarı yok bu sefer.

Edit: Siz de yazmışsınız. Farketmemişim.
 
Evet beyler, şu 15 gün içerisinde herkes aliexpress'e girsin. İşe yarar birşeyler varsa link paylaşalım, şu 15 gün içerisinde alalım :D Yeni bir konu mu açsak bunun için?
 
30 dolarin ustunde acil alincaklar diye :gulus2:
 
amazonda kargo gönderim süresi yeni gümrük düzenlemesinin yürürlüğe gireceği ayın 21'ne ulaştı. ''amazon. tr'' bugün yarın bi açıklama yapar herhalde.
 
DHL Express bugün gelen mail hocam ,amazon da gönderir yakında...
Bilgilendirme - 4458 Sayılı Gümrük Kanunundaki Uygulama Değişiklikleri Hakkında
Değerli Müşterimiz,

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre yurt dışından alışveriş yapanlara yönelik yeni düzenleme yapıldı.

Şahıslar için posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşya için basitleştirilmiş usulde işlem yapabilme limiti 150 Avro’dan 30 Avro’ya indirildi.

30 Avro’ya kadar değeri olan, şahıslar adına ticari adet ve mahiyette olmayan gönderiler için 30 kg sınırı ve aylık 5 gönderi sınırı devam etmektedir. Bu kapsamdaki çekim işlemlerinde AB üyesi ülkeler için %30, AB dışındaki ülkeler için %60 maktu vergi uygulanacaktır. (gönderi içeriğine göre %20 ÖTV, bandrol ücreti vb. devam edecektir.)

30-1500 Avro arası değere sahip, kilo sınırı olmaksızın, şahıs adına ticari adet ve mahiyette olmayan gönderiler için gümrük çekim işlemleri detaylı ithalat beyanı ile yapılabilecektir. Basitleştirilmiş usulde beyan ile karşılaştırıldığında detaylı ithalat beyanının; ek evrak ve fiziksel kontrol gereksinimleri sebebiyle çekim sürelerinin uzaması ve bunlara bağlı olarak artan gümrük vergisi ve farklı hizmet kalemleriyle tüketiciye yüksek maliyetler yaratması muhtemeldir.

İlaç içerikli gönderiler
için, şahıslar adına reçete ile basitleştirilmiş usulde 30 kg ve 1500 Avro limitleri dahilinde işlem yapılmaya devam edilecektir. Vergi oranları, geldiği ülkeye göre %30 ve %60 olarak uygulanacaktır.

Kitap içerikli gönderiler için, şahıslar adına basitlestirilmiş usulde 30 kg - 1500 Avro limitleri dahilinde işlem yapılmaya devam edilecektir. Bu gönderilerde vergi muafiyeti bulunmaktadır.

Karar, 21 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.
 
gumruk musaviri nasil olunuyordu? :sinsi1: :gulus2:

Aslinda detayli ithalat beyaninda da bir sey yok ki
 
Fiyat eski ise görüntü yanıltıcı olabilir. Ama burada daha önemlisi bu ürün adresinize gönderilemez ibaresi çıkıyor olması.

Kargo dahil git gel yapan bir ürün, ülke içinde stoklanması durumunda daha pahalıysa, demek ki bir ürün hareket halinde iken stoklama maliyeti daha düşük. Bugünün emlak piyasasında bana çok da uzak bir ihtimal gibi görünmüyor.

Hepsinden de ötede Çin, sizin dandik gümrük yasalarınızla mı uğraşacağım diye Türkiye'ye doğrudan perakende satışını tümden kaldırsa ne olur acaba?

Benim gördüğüm kadarıyla AliExpress filan gibi yerler bundan sonra ürünü gönderecek ve ne haliniz varsa görün, gümrüğünüzle uğraşamam diye işin içinden çıkacak. Malın gümrükte kalırsa da iade filan yapmayacak.


1723285545265.png
 
Bu bir cinli sirket ama Turkiye de deposu var herhalde
1723286778551.png
 
Bu bir cinli sirket ama Turkiye de deposu var herhalde
35426 eklentisine bak

Evet bu gümrük kanunundan sonra olacak olan da budur. Aliexpress Türkiye'deki antreposuna konteynerleri getirecek, oradan dağıtım yapacak. Bu bir açıdan da iyi birşey, kazan/kazan durumu. Türkiye vergisini alacak, Aliexpress Türkiye deposunda personel istihdam edecek, Pahalı/ucuz herşey gümrük musibetini düşünmeden satın alınabilecek.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,527
Mesajlar
110,969
Üyeler
2,682
Son üye
Oğuzhan06

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top