Yurtdışı Yeni Alım Limitleri

Yurt Disi cikis harci da 500TL olacak 2 gun sonra, yav bu nasil bir artis anlamadim, ya unutuyorsunuz artirmayi ya da yazi tura atiyonuz , bize de dik geliyo herhalde :gulus2:
:dehset1:
 
Her siparişimde aynı gün kargo çıkan ve paketi 5-6 gün içinde bizim gümrüğe ulaşan Aliexpress satıcısının son siparişimi kasten geciktireceğini düşünmeye başladım. Güya kargoya verdi ama takip bilgisi iki gündür "Paketin taşıyıcı firma tarafından alınması bekleniyor." diyor. Kargoyu fiziki olarak çıkmasa bile sisteme hemen takip bilgisi girebiliyorlar. Bu sebeple sipariş iptali mümkün olamıyor.

Şimdi bu adamlar bizdeki kanun değişikliğini biliyorsa, keyfi bir hafta gecikme yaratsa ve boş bir paket kargolasa kim ne yapabilir? Boş ya da içinde değersiz çöp ürün olan paket gümrüğe kalır, satıcı parayı cebe indirir, biz de düdüklendiğimizle kalırız...

Hadi bakalım, göreceğiz...
 
Son düzenleme:
Muhtemelen o Aliexpress standart kargo ile gondermedi, ve o sekilde 2 gun beklememeliydi, bence simdi verilen siparislerde yetisir, hem bir de saniyorum siparis eger yeni gumruk icin takilirsa aliexpress urunun iadesini kabul edecektir, diye tahminim var.
 
"Aliexpress standart gönderim" diyor.
3 Ağustos da aynı satıcıdan çıkıp şu an Ptt de olan kargom ile aynı.

Dediğim gibi kargoyu fiziki çıkmadan takip no girebiliyorlar. Bu da bizim 15 gün mevzusunu fırsata çevirmelerinin önünü açıyor.

Ayrıca gümrüğe takılan paketin geri gitmesi gibi bir durum artık yok ya da her durumda geçerli olmuyor diye biliyorum.

Bir arkadaşım geçenlerde küçük kilitli poşette smd direnç aldı. Üç kuruşluk ürünü 5 adeti aşıyor diye (Evet smd direnç ve 5 adet sınırı) gümrüğe taktılar. Paket için özel bir firmadan aradılar ve abuk sabuk şeyler istediler. Geriye gönderilemiyor dediler ve öylece kaldı.
 
"Aliexpress standart gönderim" diyor.
3 Ağustos da aynı satıcıdan çıkıp şu an Ptt de olan kargom ile aynı.

Dediğim gibi kargoyu fiziki çıkmadan takip no girebiliyorlar. Bu da bizim 15 gün mevzusunu fırsata çevirmelerinin önünü açıyor.

Ayrıca gümrüğe takılan paketin geri gitmesi gibi bir durum artık yok ya da her durumda geçerli olmuyor diye biliyorum.

Bir arkadaşım geçenlerde küçük kilitli poşette smd direnç aldı. Üç kuruşluk ürünü 5 adeti aşıyor diye (Evet smd direnç ve 5 adet sınırı) gümrüğe taktılar. Paket için özel bir firmadan aradılar ve abuk sabuk şeyler istediler. Geriye gönderilemiyor dediler ve öylece kaldı.
Evet kesinlikle anlattiginiz gibi, ancak burada gumruk te aliexpress gonderileri icin calisan ozel bir sirket var, ve bu sirket normalde kanuni olarak gecebilen ancak son kanun degisikligi ile gecemeyecekler icin iade olusturacak diye tahmin ediyorum. Cunku benim aldigim urunun 21 inden sonra gelme ihtimali soz konusu.

Sanirim aliexpress icin gumrukte calisan bir sirket te olsa, bazen orjinal gumruk memuru :gulus2: , rastgele paket secip kontrol ediyor olabilir, normal de o direnc paketinin asla takilacagini dusunmezdim. cok sasirdim.
 
Son düzenleme:
Evet bu gümrük kanunundan sonra olacak olan da budur. Aliexpress Türkiye'deki antreposuna konteynerleri getirecek, oradan dağıtım yapacak. Bu bir açıdan da iyi birşey, kazan/kazan durumu. Türkiye vergisini alacak, Aliexpress Türkiye deposunda personel istihdam edecek, Pahalı/ucuz herşey gümrük musibetini düşünmeden satın alınabilecek.


İyimser olmak isterdim ancak ben böyle olacağını düşünmüyorum.
Bu hali hazırda olan, ancak çok maliyetli bir yöntem. Nedeni hangi üründen ne zaman ne kadar satılacağını bilmiyorlar olmaları. O kadar stoğu tutmalarının bir anlamı olmuyor.


Aliexpress Shipping From Turkey seçeneği:

1723462006725.png





Çok kısıtlı sayıda mağazanın Türkiye stoğu vardı zaten Aliexpress'te. Buradan direk kargoya verdiriyorlardı ürünleri (biraz daha ağır ve büyük metal ürünlerdi). Ertesi gün elime geçen Aliexpress siparişim oldu mesela. Ama bu yöntem şimdiye kadar tercih edilmiyordu, elbette az sayıda olacaktır ama genel olarak şimdiden sonra da çok edileceğini sanmıyorum.

Sebebi de matematik. Navlun, depolama vb maliyetlerin yanında bir de yüksek gümrük maliyetleri oluşacak. Çünkü Dünya'nın hemen hemen tüm medeni ülkelerinde kargo youluyla gelen bireysel ürünlere gümrük muafiyeti (0 gümrük, ve belli bir limitten sonra KDV/Satış Vergisi kadar gümrük) var. Bizde de limitli de olsa vardı (0 gümrük 5 yıl önce 22 EUROya kadara indirildi, sonra da tamamen kaldırılıp %30 olmuştu), şimdi %60 oldu ve 30 EUROnun üzeri yasaklanıp pratikte tamamen yasak gibi oldu. Çin'e uygulanan vergi oranları zaten çok yüksek. Her türlü Dünya'ya kıyasla 2-3 katına gelecek alabilsek bile.
 
Ben her firmanın Türkiye'de stok tutması şeklinde değil de, e-komponent gibi bir model olabileceğini tahmin ediyorum. Yani aliexpress bizzat ithalatı, satıcı firmalar adına yapacak. Mesela haftada bir yükleme gibi. aliexpress'in de bir konteyner malı bir haftada doldurmada bir sorunu yaşayacağını sanmıyorum.
 
stok tutma değil de banggood modeli olabilir. her hafta bir yükleme oluyor konteyner bazında ürünler trye geliyor ve dağıtılıyordu. ürünlerin kutusunda hiçbir gümrük vs biare olmadan-ayrıca gümrük de ödemeden(gümrüğü peşin alıyor) aras kargo teslim ediyordu.
 
Bangood'un da bireysel ithalat yaptığını düşünüyorum. Konteynerle getirmek sadece taşıma kısmı ile ilgilidir. aliexpress de bunun için aliexpress Shipping adı altında benzer bir iş yapıyor. Ancak ürünler Türkiyeye girdikten sonra bizlerin adına ithal ediliyor olması lazım. Yoksa farklı bir ithalat rejimine ve vergi oranlarına tabi olmak durumunda.

1723476406432.png


Sayfalarındaki "Neden TCKN gerekli" açıklamasından da böyle anlıyorum.
 
fakat banggood'da 150 euro üzeri ürün alınca da geliyordu diye hatırlıyorum.
Evet abi ben almistim 150 euro ustu, dedim bu takilir vs, ama aras kargo gulerek getirip birakip gitti, ben cok sasirmistim. 150 Euro ya dusmeden sonraki ilk alisveririmdi, sonra hic denemedim.
 
Gece kabus gorup uyanir mi bi insan ya? :gulus2: Akil sagligim gitmese bari :kizgin3: Hakikaten soludugumuz havaya da vergi odemeliyiz bence :facepalm1: Bedava solunur muymus hic oyle. Ama dedigim gibi kaliteli hava yuksek fiyat, kalitesiz hava dusuk fiyat. Gece tarifesi de olabilir, indirimli. :katil1:
 
bu gümrüğe ne kadar bedelde beyan ettikleriyle ilgili bir konu bence. Basit bir etiket üzzerinde rakam beyan ediyorlar.
Muhtemelen düşük beyan ediyorlardır daha az vergi ödemek için.
tabi mümkün ama şu olamaz mı ?

siparişler toplu olarak bir konteynere tek konşimento ile atılır, türk gümrüğüne gelir. bir gümrük firması resmi beyan ile çekim işlemlerini yapar. gümrükten çıkan mal sahiplerine teslim edilir.

tabi burada bir eksik kalıyor. bu malı getiren firma tüm malı hediye etmiş gibi görünür. ya da bir şekilde burada malın giriş bedeli-maliyetiyle eş bir fatura daha kesmesi gerekir.

banggoodda ayrı bir tr faturası hatırlamıyorum.
 
Son düzenleme:
Bu durumda:
1- faturanın yurt içinde ithalatçı bir firmaya kesilmesi onun da yurt içinden tekrar size fatura etmesi gerekir.
2- Gelen ürünler kişisel hızlı posta değil, ticari vergi oranlarına tabi olur.
3- Ürünün cinsine göre ilave CE belgesi, TSE kontrolü, yetkili servis desteği vb şartlar ortaya çıkar
 
Aslında amazon'dan yapılan alışverişte alıcı açısından bir değişiklik olmayacak. Fiyat ne olursa olsun, amazon gümrük vergisini dahil ediyor. Mesela aşağıdaki ürüne bakalım. Fiyat 487 dolar, yani 30 Avronun çok üzerinde. Yurtdışından başka bir yerden doğrudan sipariş etsen balıklama ticari kabul edilip gümrük deposunu boylar. Çekemezsin de gümrükten, onbinlerce lira beyanname, vergiler, yolluklar vs vs çıkar. Ama Amazondan 124.50 dolar gümrük ücretini de verip alabiliyorsun.


35358 eklentisine bak

35357 eklentisine bak
Burada estimated tax 0 gorunuyor. Bu urunleri amazon gondermiyor. Farkli bir logistic ile gelip gumruge takliyor.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,527
Mesajlar
111,008
Üyeler
2,682
Son üye
Oğuzhan06

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top