Evet kesinlikle anlattiginiz gibi, ancak burada gumruk te aliexpress gonderileri icin calisan ozel bir sirket var, ve bu sirket normalde kanuni olarak gecebilen ancak son kanun degisikligi ile gecemeyecekler icin iade olusturacak diye tahmin ediyorum. Cunku benim aldigim urunun 21 inden sonra gelme ihtimali soz konusu."Aliexpress standart gönderim" diyor.
3 Ağustos da aynı satıcıdan çıkıp şu an Ptt de olan kargom ile aynı.
Dediğim gibi kargoyu fiziki çıkmadan takip no girebiliyorlar. Bu da bizim 15 gün mevzusunu fırsata çevirmelerinin önünü açıyor.
Ayrıca gümrüğe takılan paketin geri gitmesi gibi bir durum artık yok ya da her durumda geçerli olmuyor diye biliyorum.
Bir arkadaşım geçenlerde küçük kilitli poşette smd direnç aldı. Üç kuruşluk ürünü 5 adeti aşıyor diye (Evet smd direnç ve 5 adet sınırı) gümrüğe taktılar. Paket için özel bir firmadan aradılar ve abuk sabuk şeyler istediler. Geriye gönderilemiyor dediler ve öylece kaldı.
Evet bu gümrük kanunundan sonra olacak olan da budur. Aliexpress Türkiye'deki antreposuna konteynerleri getirecek, oradan dağıtım yapacak. Bu bir açıdan da iyi birşey, kazan/kazan durumu. Türkiye vergisini alacak, Aliexpress Türkiye deposunda personel istihdam edecek, Pahalı/ucuz herşey gümrük musibetini düşünmeden satın alınabilecek.
Evet abi ben almistim 150 euro ustu, dedim bu takilir vs, ama aras kargo gulerek getirip birakip gitti, ben cok sasirmistim. 150 Euro ya dusmeden sonraki ilk alisveririmdi, sonra hic denemedim.fakat banggood'da 150 euro üzeri ürün alınca da geliyordu diye hatırlıyorum.
bu gümrüğe ne kadar bedelde beyan ettikleriyle ilgili bir konu bence. Basit bir etiket üzzerinde rakam beyan ediyorlar.fakat banggood'da 150 euro üzeri ürün alınca da geliyordu diye hatırlıyorum.
tabi mümkün ama şu olamaz mı ?bu gümrüğe ne kadar bedelde beyan ettikleriyle ilgili bir konu bence. Basit bir etiket üzzerinde rakam beyan ediyorlar.
Muhtemelen düşük beyan ediyorlardır daha az vergi ödemek için.
Burada estimated tax 0 gorunuyor. Bu urunleri amazon gondermiyor. Farkli bir logistic ile gelip gumruge takliyor.Aslında amazon'dan yapılan alışverişte alıcı açısından bir değişiklik olmayacak. Fiyat ne olursa olsun, amazon gümrük vergisini dahil ediyor. Mesela aşağıdaki ürüne bakalım. Fiyat 487 dolar, yani 30 Avronun çok üzerinde. Yurtdışından başka bir yerden doğrudan sipariş etsen balıklama ticari kabul edilip gümrük deposunu boylar. Çekemezsin de gümrükten, onbinlerce lira beyanname, vergiler, yolluklar vs vs çıkar. Ama Amazondan 124.50 dolar gümrük ücretini de verip alabiliyorsun.
35358 eklentisine bak
35357 eklentisine bak